Sommerkål i gryde a la pizza

Sommerkål i gryde a la pizza, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Spidskål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Sommerkål i gryde a la pizza, billede 4 Sommerkål i gryde a la pizza, billede 1 Sommerkål i gryde a la pizza, billede 2 Sommerkål i gryde a la pizza, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1000 gram Spidskål, frisk 1 mellemstort spidskål vejer ca. 300 gram.
300 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
3 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
100 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Havsalt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Porre/løg rengøres og snittes fint, svitses i lidt olivenolie. Kålen og gulerødder rengøres. Kålen snittes fint. Gulerødderne skæres i tynde skiver.

Kål og gulerødder svitses sammen med porre/løg under låg ved middel varme. Når gulerødderne er næsten møre, smages retten til med krydderurter og salt.

Tomaterne skæres i tykke skiver, som lægges ovenpå retten i gryden. Osten drysses over. Herefter rører man ikke i reten, som er færdig når osten er smeltet.

Serveres direkte i gryden, som tilbehør, pyntet med frisk basilikum/merian.





karakterer:
Opskriften er vist 65406 gange,
og udskrevet 1660 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3716 (884 kcal)
KJ pr. Pers. 1858 (442 kcal)
Vægt ialt 2000 gram
Vægt pr. Pers. 1000 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 185 KJ (44 kcal)
Protein 2.7 gram
Fedt 1.6 gram
Kulhydrat 5.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-07-18 09:25:53
Når MAN er alene, så skal der for mange forskellige varer i hver ret, jeg har Søliaki, og kan derfor ikke tåle Gluten. Der er mange lækre retter, jeg må desværre gå uden om de fleste, desværre for mig. :-(

  -   2017-07-27 18:26:04
En lækker ret. Jeg tilføjede lidt kød og lidt frisk persille da det kræver lidt mere krydderi end opskriften siger. Og så er det en stor portion. Mums

  -   2011-11-23 11:13:31
øhh.. 300 g gulerødder alt efter størrelse, står der i opskriften. Ja ikke for at være næsvis eller noget men i mit hovede så er 300g jo 300g uanset om det er store eller små gulerødder. :-) men når det er sagt så er det en rigtig dejlig ret som bliver spist med stor fornøjelse.

  -   2007-08-28 10:00:06
Super god, især med hvidløg i. Resten brugte jeg ovenpå en pizza

  -   2007-06-14 22:56:19
SUPER ret - svits lidt oksefars og bland det i retten, så har du et helt måltid. Min familie er vild med den, så til os fire laver jeg dobbeltportion og tilsætter ca. 400 gr. hakket oksefars...

  -   2005-01-01 01:01:01
tilbehør til hvad ?

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig dejlig og nem at gå til - jeg brugte en sautepande i stedet for en gryde, så præsenterede retten sig pænt. Godt og fyldigt tilbehør