knæk eller frokostpølser 500 g. knæk eller frokostpølser
4
store
kartofler4 store kartofler
2-3
gulerødder2-3 gulerødder
400
g.
rosenkål400 g. rosenkål
2
små
løg2 små løg
2½
dl.
vand eller lys bouillon2½ dl. vand eller lys bouillon
salt salt
peber peber
pynt: pynt:
150
g.
bacon i tynde skiver150 g. bacon i tynde skiver
Opskrift:
Skræl kartoflerne og skær dem i terninger. Skræl gulerødderne og skær dem i 5 cm lange stave. Pil rosenkålen, del evt. meget store én gang. Pil løgene og skær dem i både. Læg grøntsagerne lagvis i en gryde og hæld vandet/bouillonen ved. Krydr med salt og peber. Bruges der bouillon, skal der ikke ret meget salt i.
Kog grøntsagerne næsten møre ved svag varme under låg.
Skær pølserne i 5 cm lange stykker. Kom dem i gryden nogle min før grøntsagerne er møre. Lad pølserne koge med, til alt er gennemvarmt. Skær baconen i strimler og rist dem sprøde på en tør pande. Drys dem over pølsegryden ved serveringen.
Tips:
Andre grøntsager kan bruges, f.eks. porrer, snittet sommerkål, majroer og selleri. Røget medister kan erstatte knæk- eller frokostpølserne.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 12252 gange, og udskrevet 223 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider