Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Reistaffel

Reistaffel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ristaffel

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Oprindelsesland : Asien

AsienIndsendt :


Reistaffel, billede 4 Reistaffel, billede 1 Reistaffel, billede 2 Reistaffel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Nakkefilet. helt afpudset
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
0.5 dl. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 spsk. Karry, mild
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
0.5 tsk. Sambal oelek Sambal oelek er en Chili paste
0.25 tsk. Spidskommen, stødt
1 tsk. Gurkemeje, stødt
0.5 tsk. Koriander, stødt
4 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
200 gram Bønnespirer
   
  Gule ris:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Gurkemeje, stødt
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Stegte bananer:
4 stk. Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Seroendeng:
75 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
25 gram Peanuts. (jordnød. ristet og saltet)
1 tsk. Koriander, stødt
1 tsk. Hvidløgspulver
1 tsk. Løgpulver
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Skær kødet i strimler. Pil løg og hvidløg og hak dem. Varm olien i en tykbundet gryde og svits karryen heri. Tilsæt halvdelen af kødet og brun det ved stærk varme. Tag kødet op og brun resten af kødet. Kom løgene i gryden og lad dem svitse med. Kom nu den første portion kød i gryden. Skær peberfrugterne i strimler og tilsæt dem sammen med alle krydderierne, bouillon og salt. Kog retten i ca. 45 minutter under låg ved jævn varme, til kødet er mørt. Vend bønnespirerne i, lige inden retten skal serveres.

Gule ris:
Kog risene efter brugsanvisningen og kom gurkemeje i kogevandet.
Skræl bananerne og del dem på tværs. Skær bananerne igennem på langs og rist dem på en pande i smørret.

Seroendeng:
Bland kokos, jordnødder og krydderier og rist det på en pande i olien. Kom det i en skål og bland det straks med sukkeret.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (14 stemmer)

Opskriften er vist 83543 gange,
og udskrevet 1882 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
nem at tilberede og superlækker smag, er velegnet til hele familien da tilbehøret jo kan varieres efter smag


line  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig god