Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Ristaffel

Ristaffel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ristaffel

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :


Ristaffel, billede 4 Ristaffel, billede 1 Ristaffel, billede 2 Ristaffel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Skinketern, rå
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Karry
3 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
0.25 tsk. Paprika
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
6 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
500 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Kødet skæres terninger og brunes i margarinen i en stor gryde eller en sautepande (bruges evt. at to omgange, hvis der ikke er plads). Løgene skæres i tern og tilsættes sammen med karry og svitses med. Salt, peber, paprika, rosiner, vand og fløde tilsættes.
Retten småkoger ca. 1 time til kødet er mørt. Æbler i tern koger med de sidste 10 min.

Retten serveres rygende varm med tilbehør efter eget valg i små skåle.

Obs:
Ved brug af tyndere fløde end piskefløde skiller retten. Det smager dog stadig rigtig godt, og man kan evt. vente med at tilsætte fløden til allersidst hvorefter retten ikke må koge.

Tips:

Tilbehør:
Løse ris til 6 pers.

Forslag til andet tilbehør:
Peanuts eller ristede mandler
Bananer i skiver
Rød/gul/grøn peber i tern
Kokosmel
Bambusskud
Palmemarv
Syltede ingefær
Rå champignonskiver
Mangochutney
Sød chilisauce


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Ristaffel

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (113 stemmer)

Opskriften er vist 309862 gange,
og udskrevet 16039 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12760 (3038 kcal)
KJ pr. Pers. 2126 (506 kcal)
Vægt ialt 2945 gram
Vægt pr. Pers. 490 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 433 KJ (103 kcal)
Protein 7.6 gram
Fedt 5.4 gram
Kulhydrat 6.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Ann  -  2017-11-29 10:28:36
Fin ret, også til børn. Hurra for hjemmehjælperen der lavede " ønskemenue"- små sko at gå i hvis ikke man kan " unde" at hun tager lidt tid ud af et iøvrigt presset skema. Måske sprang hun gulvvasken over den dag.

Christian   -  2016-11-13 14:11:52
Kokosmælk - Puppadom

  -  2015-02-20 09:57:13
god og hyggelig ret. kommentaren om hjemmehjælperen synes jeg dog ikke hører til her på siden. måske manden har en privat hjemmehjælper eller en aftale udenfor arbejdstiden tæl til ti inden der kommenteres.

Kirsten  -  2014-08-08 14:20:52
Brugte opskriften sidste år til et spejderarrangement - og blev meget glad, da jeg oplevede, at opskriftens opgangede mængde passede til arrangementet, hvor vi var 70 personer

Gnaskekongen  -  2014-01-11 16:25:33
Karry skal først i, så den bliver "brændt" af og duft/smag kommer ud i retten. Krydr også med kanel og stødte nelliker, der giver uovertruffen duft og smag. Brug evt. Kokosmælk i stedet for mælk. Tilsæt evt julehvidtøl eller mørk sirup, der giver en fyldigere smag. Tilsæt skiver af ingefær (med tandstik, så de kan tages op lige inden servering), hvis du vil have retten lidt mere spids.

  -  2011-01-15 16:28:08
mums det smager rigtig. Godt

  -  2011-01-13 12:19:56
Lavede hjemmehjælperen det?!? Så kan jeg da godt forstå det hyleri over manglende tid hos brugerne..... Men super ret. Smager jo godt (det er man jo heldigvis selv herre over i den her ret)

Erik Bjørn  -  2010-07-16 15:13:46
Ristaffel eller Rijstafel stammer altså fra Indonesien, ikke Indien. Det er en ret, De hollandske koloniherrer konstruerede på baggrund af forskellige lokale specialiteter, tilsammen skulle det udgøre en "nationalret" for hele indonesien, der som bekendt består af en lang række øer og forskellige folkeslag.

egner  -  2009-09-12 14:27:50
lækker mad er 72 år gammel men fik min hjemmehjælper til at lave det det smagte skønt det bedste jeg nok har smagt indtil da mums.... spiste det med familien smager skønt i skulle prøve.

???  -  2009-04-13 12:35:18
det smager også godt med ferskner...

Annette  -  2007-10-21 22:03:00
Lækker, hyggelig og flot gæsteret.

Lisser  -  2007-01-26 16:19:06
Super lækker ,og noget man hygger sig over

Mia  -  0000-00-00 00:00:00
man kan osse bare jævne saucen med maizena til sidst i stedet for fløde.

Sune!  -  0000-00-00 00:00:00
Fnt mad og meget godt!

Pia & Martin  -  0000-00-00 00:00:00
Drønlækkert

christianhjorgensen  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv med kalkun i stedet for gris. Det er mums

erik  -  0000-00-00 00:00:00
kan den fryses

madmor  -  0000-00-00 00:00:00
mel og mælk så ahr vil også tænkt på fedt% i disse slanke tider

madmor  -  0000-00-00 00:00:00
problemet med at fløden skiller!! kom lidt mel i fløden så sker det ikke. Super ret og er "hyggelig" at spise

jessica  -  0000-00-00 00:00:00
det er guf for alle ..

five.sget2net  -  0000-00-00 00:00:00
virkeligt lækkert,selv for de kræsne.