Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kødrand

Kødrand, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Okse - Svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Kødrand, billede 4 Kødrand, billede 1 Kødrand, billede 2 Kødrand, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
250 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Til formen:
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Kødfars :
Revet løg, mel eller rasp, blandes godt med det hakkede kød. Æg eller upiskede æggehvider æltes i. Krydderier og mælk eller bouillon røres sammen og tilsættes lidt efter lidt. Farsen bliver bedre jo mere den bliver rørt og har godt af at hvile ca. 1 time i køleskabet, før den igen røres og anvendes.
Fars der skal koges, som denne, kan være lidt mere lind end en fars, der skal steges.

En randform lunes og pensles med smeltet smør. Når det er stift, pensles en gang til. Når dette lag også er koldt og stift, drysses et fint lag hvedemel i randen. Farsen fyldes i. Randformen dunkes let mod bordet, så farsen falder sammen.

Randformen stilles i vand på en stegepande og dækkes med et låg, der er lidt større end randformen, men mindre end panden. Koges i ca. 25 minutter, og vendes ud på et varmt fad og serveres fyldt med kogte grønsager.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (19 stemmer)

Opskriften er vist 75654 gange,
og udskrevet 1455 gange.


Energi:
KJ total 6538 (1556 kcal)
KJ pr. Pers. 1634 (389 kcal)
Vægt ialt 1124 gram
Vægt pr. Pers. 281 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 581 KJ (138 kcal)
Protein 11.7 gram
Fedt 6.2 gram
Kulhydrat 9.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jesper V  -  2015-12-02 18:47:38
Dobbelt op hvis lærer Andersen er inviteret.


  -  2013-07-08 22:46:12
100 gr mel til 500 gr kød.... er helt ekstremt og sikre en klistret melbolle. 3 spsk. er rigeligt


Jensen  -  2013-01-24 13:11:57
Dertil kartofler og hvid sovs.