Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Maskeret blomkål med rejer

Maskeret blomkål med rejer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Maskeret blomkål med rejer, billede 4 Maskeret blomkål med rejer, billede 1 Maskeret blomkål med rejer, billede 2 Maskeret blomkål med rejer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Blomkål 1 mellem blomkål vejer ca. 500 gram renset vægt.
   
  Sovs:
2 dl. Ymer naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 tsk. Karry
1 tsk. Sød sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
200 gram Rejer uden skal, kogte
2 Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
   


Opskrift:

Æggene koges hårdkogte.

Blomkålshovedet koges i 12-15 minutter i letsaltet vand - det kan kun lige være mørt - hvorpå det lægges til afkøling midt på et fad.

Ymer, salt, peber karry, sennep og klippet dild røres sammen og smages til.

Rejerne optøs, æg og tomater kvartes, ærterne optøs.


Hæld nu sovsen over blomkålshovedet, æg- og tomatbåde skiftevis langs kanten og drys rejserne og ærterne over blomkålen.

Serveres iskold med flutes.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (73 stemmer)

Opskriften er vist 312573 gange,
og udskrevet 12001 gange.


Energi:
KJ total 3125 (744 kcal)
KJ pr. Pers. 520 (124 kcal)
Vægt ialt 1348 gram
Vægt pr. Pers. 224 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 231 KJ (55 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 2.0 gram
Kulhydrat 4.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2015-08-21 17:45:33
Lidt sjovt at se min egen kommentar fra da jeg boede på østerbro - men nu i Herlufmagle Hilsen Jette


Jette København Ø  -  2012-01-09 16:23:02
Jeg bruger 2 dl cremefraiche, citronpeber i stedet for peber, ikke ret meget sød sennep, men tilføjer list stærk sennep også, 1 tsk sukker og asparges... Der er jo et utal af dejlige kombinationer til denne fantastiske ret! Men denne går rent ind her i huset :-)


tina  -  2010-10-23 14:10:39
man kan også spise kotteletter til


Mette  -  2009-04-29 13:15:22
Vil man lave det som hovedret er det også et hit med kogt torsk til.


anni  -  2008-08-03 17:36:31
jeg har elsket denne sommerret siden jeg var barn.


aage  -  2008-02-03 12:22:49
Det er den helt rigtige opskrift mums for ganen


conny  -  0000-00-00 00:00:00
Min mand kan ikke li` fisk, men når jeg blender rejer, tomater, æg og ærter - så opdager han det slet ikke!!!