Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kogning af blomkål

Kogning af blomkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :

Kogning af blomkål, billede 4 Kogning af blomkål, billede 1 Kogning af blomkål, billede 2 Kogning af blomkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Blomkål 1 mellem blomkål vejer ca. 500 gram renset vægt.
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
10 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
evt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   


Opskrift:

Sæt en gryde over med 1 l. vand tilsat salt. Skyl blomkålshovedet og kom det i gryden når vandet koger. Lad det koge i 10-15 min under låg, til det er mørt. Tag så hovedet op og drys det med friskhakket persille




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (79 stemmer)

Opskriften er vist 250809 gange,
og udskrevet 662 gange.


Energi:
KJ total 485 (115 kcal)
KJ pr. Pers. 121 (28 kcal)
Vægt ialt 1508 gram
Vægt pr. Pers. 377 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 32 KJ (7 kcal)
Protein 0.7 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 1.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Kpsc  -  2017-10-06 12:08:18
3/4 liter vand i gryden - læg blomkål i det kolde vand med rod-stokken opad hold øje - når stokken er pænt blød efter behov - færdig


Ritha  -  2015-10-06 18:01:06
A,M, så må jeg som gammel husmor være klovn,,63år..jeg har lige siddet og spist udkogt blomkål, troede den skulle have længere tid...tak for fiffet...


  -  2015-08-08 09:46:08
Jacob-det er kun med et helt hoved, det skal have så længe. I små buketter er det væsentligt mindre tid. Blot til info :-) Super hjælp ellers - tak!


Dkl  -  2014-10-29 16:19:37
Tjah , jeg var nu OGSÅ i tvivl ang kogetid... men faneme rart at kunne løse sådan et lille "problem" via sin tlf. Tak for info😃


Jacob  -  2014-07-22 18:31:28
Jeg skar mit ud i mundrette stykker og kogte dem i et kvarter - det var for længe! det er blevet helt smattet :( håber da stadig der er lidt vitaminer i. skulle så meget have hældt vandet over og drukket det til.


vipperød  -  2013-07-27 19:16:42
da mine tænder, eller manglende på samme, mener jeg osse tiden er rigtig, jeg vil prøve iaften som tilbehør til millionbøf/kartoffelmos (færdiglavet frossent)så jeg ikke skal sluge det i hele store stykker (jeg kan ikke med tænderne skære, men blot gumle - og det må være godt nok til blomkål.det er svært at finde grøntsage men blot kan gumle på, uden at stoppe det igennem en forfortykker (kødhakker) eller en blender. hej


Klaus the Dane  -  2012-12-06 18:57:39
Kære A-M Hvis di er så klog forstår jeg ikke du kikker efter, måske var du ikke helt sikker, så hop et trin ned og flad ud P.s. God appetit


Martin  -  2012-09-30 16:44:04
Tak. jeg fandt lige ud af hvor lang tid jeg skulle koge et blomkålshoved


aet  -  2012-06-08 15:11:15
Ja, alle kan koge et blomkålshoved, selv klovne ... men, men vi er jo mange, der også gerne vil have et godt resultat. Selvom man har lavet mad i mange år, vil man da gerne gøre det perfekt - især til gæster ! PS. Man behøver slet ikke så meget vand. Bare 2 - 3 cm i bunden af gryden, og med tætsluttende låg - derefter 10-12 min.


jette  -  2012-06-06 16:48:52
kanont vi har alletiders kogebog der er så mande skønne ting hos dem man kan bruge ginalt


Rullemarie  -  2012-05-31 18:14:52
Tak for hjælpen!


s.b.c.  -  2012-05-12 17:58:15
hej A-M normalt kommenter jeg ikke andre, men her kan jeg ikke lade være, for hvis du mener enhver klovn kan koge et blomkål, hvordan kan det så være du er her inde og se på hvordan man gør, er det bare for at prøve at nedgøre andre eller viste du det ikke selv


  -  2012-03-28 18:10:05
Hvor groft at skrive at alle vel kan koge et blomkål, som om man er dum hvis man ikke kan. Jeg takker også for hjælpen.


AB  -  2012-02-11 13:39:43
Tak for opskriften. Jeg er næsten flyttet hjemmefra og har aldrig kogt blomkål før.


AM  -  2012-02-08 18:10:06
"Hvis man lige er flyttet hjemmefra og ikke er sikker på hvor lang tid det skal have, er det rart at være sikker. Ikke alle er perfekte..." +1


Kjeld  -  2011-12-16 06:28:02
Jeg var heller ikke lige saa klog som AM, ogsaa jeg er glad for at faa det at vide. Tak for hjaelpen


Kim_AB  -  2011-11-04 20:14:05
Havde glemt hvor længe et blomkålshoved skulle koges - ønsker det al dente,men det bliver jo bedst dampkogt i en kogesi i gryden-


KW  -  2011-10-21 17:09:48
Jeg blev også lige i tvivl så det godt at alle ikke lige tænker, at alle ved det.. så tak


P.J.  -  2011-07-23 10:48:07
Kogning af blomkål, tjah jeg er s.. også i tvivl hver gang. Enhver klovn, kan det hele, blot med lidt assistance herfra.


ML  -  2011-07-15 15:47:40
Vi får max blomkål to gange om året, så det er rart at kunne slå op hvor længe det skal have:) Tak for det:)


Søren N  -  2011-04-09 19:07:05
Det er dælme dejligt at have en side man kan slå op på, når man er i tvivl. Godt gået. I øvrigt er blomkåls hoved en spise ret, derfor også en opskrift.


SL  -  2011-03-10 10:15:06
Det er dejligt med sådan nogle gode opskrifter, hvor der står nogenlunde tider , det er rar at vide, tak for det


  -  2010-11-02 17:03:14
jeg vcidste sgu da ike hvordan det skulle ordnes , idiot a-m


Calle  -  2010-07-29 16:38:47
Vi er mange, der tilsyneladende glemmer helt enkle ting - og jeg er iblandt. På den anden side synes jeg, at en melding om 10-15 minutter er lidt ulden. Mine blomkål skal ikke være for møre, så i aften prøver jeg med otte minutter, før jeg tager en gaffelprøve :)


  -  2010-07-29 09:03:33
tak for alle de gode råd og vejledning mar får hos jer det er super godt tak for det ejkild


Henning  -  2010-06-01 19:21:24
Hurra!Så er jeg ikke en klovn, for jeg havde lige brug for hjælp....og fandt den hér - TAK :)


Frøen  -  2010-03-10 17:33:39
A-M- Hvorfor dog fare sådan op Ang kogning af blomkål.Det kan godt være du kan koge et blomkålshoved. Men du skal lige huske på, du er måske god til nogle ting..Hvor nogle kan være i tvivl..også kan andre sige det samme om dig ,når du er i tvil om noget andet ..Vi skal se denne side her som etrigtigt godt hjælpemidel.og dette er et perfekt sted at få tips osv. så tak for alle de gode opskrifter og tider.


  -  2010-02-01 22:53:18
Jeg er en mand på 53 - jeg har ALDRIG før kogt et blomkål i hele mit liv - så for mig er det da et GULDKORN - tak for det. - og undskyld til alle jer bedrevidende - mit spørgsmål til jer er så - hvis I er så kloge - hvad F"+½$n laver i så på kogebogen.dk ?? ?? ??


Peter  -  2009-07-30 17:03:35
Jeg er 46 og har lavet mad "altid". - Jeg vidste da heller ikke om det skal ha' en halv time eller 10 minutter. Det ved jeg så nu. Tak for det.


A B  -  2009-04-10 14:03:59
Jeg ved heller ikke hvordan man koger et blomkålshovede. Men nu gør jeg. tak for hjælpen


Martha  -  2008-12-14 17:18:22
Herhjemme koger jeg sjældent blomkål og kunne ikke lige huske hvor længe det skulle have :) Tak for hjælpen


Mie T  -  2008-11-26 17:47:55
Jeg siger også mange tak. Selv om jeg er en "gammel kogekone" blev jeg nu alligevel i tvivl om hvor lang tid et helt blomkålshoved skal koge.


DJ  -  2008-08-05 17:45:24
Her får vi ikke blomkål så ofte, så jeg kan aldrig huske hvor lang tid det skal koge. Tak for det!


tiag  -  2008-02-02 08:17:19
Det ser flot ud på fadet med et helt blomkålshoved, pyntet med rejer, og salat under mm.


CC  -  2007-11-30 11:07:15
Jeg kunne aldrig finde på at koge et helt blomkålshoved i et helt kvarter. Skærer det altid ud i mundrette stykker og koger i max to minutter.


NG  -  2007-09-24 17:38:01
Tak, jeg kan aldrig huske hvor længe de forskellige ting skal have!


M M  -  2007-08-28 19:07:33
Hvis man lige er flyttet hjemmefra og ikke er sikker på hvor lang tid det skal have, er det rart at være sikker. Ikke alle er perfekte...


A-M  -  0000-00-00 00:00:00
Hvordan kan man kalde det en opskrift?! Enhver klovn kan da koge et blomkålshoved.