Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Tomatsuppe

Tomatsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - Tomatsuppe

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Tomat - Tomater

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Tomatsuppe, billede 4 Tomatsuppe, billede 1 Tomatsuppe, billede 2 Tomatsuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
100 gram Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 laurbærblade
Timian, tørret
   
1000 gram Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
   
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
6 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Opvarm olivenolie og smør i en gryde. Tilsæt gulerod, løg og bladselleri, alt sammen finthakket, de pressede hvidløg og laurbærbladet. Rør rundt og lad det simre i et kvarter under låg.

Når grøntsagerne er blødgjort, tilsættes tomaterne som er delt i 8 stykker hver. Lad det simre i 25-30 minutter, til grøntsagerne er møre.

Smag til med et nip sukker og lidt peber. Tilsæt hønsebouillon, lad det koge op og rør rundt.

Blend suppen og si den, så den bliver jævn. Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt en deciliter fløde. Smag til med salt og peber.

Serveres med brødstænger.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Tomatsuppe

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (74 stemmer)

Opskriften er vist 168976 gange,
og udskrevet 4268 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 5133 (1222 kcal)
KJ pr. Pers. 1283 (305 kcal)
Vægt ialt 2161 gram
Vægt pr. Pers. 540 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 237 KJ (56 kcal)
Protein 0.8 gram
Fedt 4.2 gram
Kulhydrat 4.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Morfifi  -  2014-08-18 20:04:50
Fantastisk opskrift, det er ikke sidste gang den er lavet - tænker lidt på om den kan fryses ned

  -  2011-01-11 17:35:56
Mega god suppe.. tilsætter røget paprika... det er bare mums.. ca. en halv tsk. giver sådan lidt bacon/tvist-smag... super god opskrift.. laver den TIT !!! :0))))

Henriette  -  2010-03-22 21:46:00
Tilsæt gerne flere grøntsager fx. kartofler,porrer, aubiguiner,champignoner. champignoner er meget gode til suppe, det får en stiv følelse og giver mere smag of fylde.

Mette  -  2008-08-26 10:52:09
Mmh denne suppe er for god!

Jacob  -  2008-07-13 20:04:23
Vildt god suppe til tømmermænd, lige der hvor maven er ved at give op. Smager super godt med, frisk basikum, lidt chilly og en lille smule hvidvin.

MMM  -  2008-05-13 18:36:23
Rigtig god suppe! Plejer også at lave dobbeltpotion.

Gerda  -  2008-03-12 18:26:28
Den er super god. Jeg har tilsat pastaskruer og købte kødboller. Så fylder den lidt mere og ungerne elsker det. For at korte tilberedningstiden ned har jeg kørt grøntsagerne igennem min minihakker. Det var smart!! Så kan man også nå at lave den på en hverdag. Dejlig opskrift

rødovre  -  2008-01-03 18:13:33
rigtig dejlig suppe let at lave super god !!!

Per  -  2007-10-19 10:47:33
Tilsæt gerne en lille dåse 70 g. koncentreret tomatpure sammen med tomaterne.

Mikala  -  2007-09-06 13:47:07
Mums...!

Lindrup  -  2007-08-09 14:21:23
Den er også god med Karry

Niels Møller  -  0000-00-00 00:00:00
Lækker suppe. Plejer at alve den i dobbelt portion. Kan kun anbefales

  -  0000-00-00 00:00:00
j

M.I.G.  -  0000-00-00 00:00:00
Den er rigtig go'