Gammeldags Tomatsuppe med friske tomater

Gammeldags Tomatsuppe med friske tomater, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
SuppeRet : Suppe - Tomatsuppe

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Tomat - Tomater

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : cjp

Indsendt :      Red:

Gammeldags Tomatsuppe med friske tomater, billede 4 Gammeldags Tomatsuppe med friske tomater, billede 1 Gammeldags Tomatsuppe med friske tomater, billede 2 Gammeldags Tomatsuppe med friske tomater, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1000 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
20 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
400 gram Kødboller. frost
100 gram Suppehorn, rå Suppehorn er små buede stykker makaroni.

1 dl. suppehorn vejer ca. 55 gram.

1 dl. suppehorn giver ca. 2 dl. kogte og en vægt på 125 gram
   
Opskrift:
Start med at bringe en gryde vand i kog, og skold tomaterne, pil skallen af og skær tomaterne i både.

Pil løgne og del dem i 8 stykker.

Hæld det hele i en stor gryde med bouillon og hvidløgene. lad den koge i ca 3 timer.

Blend den med en stavblender og hæl kødbollerne i.

Kog suppehornene og hæld dem i. smag til med salt og servere.

Serveres evt. flutes eller andet godt brød.


karakterer:
Opskriften er vist 157602 gange,
og udskrevet 3206 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (40 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8732 (2079 kcal)
KJ pr. Pers. 1091 (259 kcal)
Vægt ialt 5516 gram
Vægt pr. Pers. 689 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 158 KJ (37 kcal)
Protein 1.7 gram
Fedt 1.0 gram
Kulhydrat 6.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

MPW  -  2012-01-08 13:29:09
Mangler man lidt krydret smag, kan man evt. lige tilsætte en rød chili, som man lige hakker. Husk dog at fjerne kernerne. Så får den et lille bid, men er på ingen måde stærk (jeg er selv ret sart med stærk mad).

  -  2011-01-20 12:23:01
Jeg tilsætter fløde så den bliver mere cremet og på toppen pebberodssalat og brasilikum, men hvor er der mange varitoner på tomatsupper.

Rikke  -  2010-09-17 22:54:41
Havde nok forventet en hel anden smag af tomat. Suppen er meget sød synes jeg, der mangler noget krydderi i den.

MW  -  2010-09-11 12:02:08
tilsæt basilikum helst frisk det giver lige suppen et extra pift smager kanon

Mikkel  -  2010-09-11 12:00:38
lækker og nem suppe vil dog spare lidt på løgene næste gang da de giver lidt for meget smag