Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Den Sorte Gryde

Den Sorte Gryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Den Sorte Gryde, billede 4 Den Sorte Gryde, billede 1 Den Sorte Gryde, billede 2 Den Sorte Gryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Sauce:
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
200 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Paprika Delikatesse
5 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
600 gram Svinemørbrad, afpudset
200 gram Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
200 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
   


Opskrift:

Sauce:
Hakket løg og bacon skåret i tern svitses godt i smørret. Hvedemel og paprika drysses over og det hele røres godt rundt inden bouillonen hældes over og det hele koges op under jævnlig omrøring. Tomatpure og piskefløde tilsættes og saucen småkoger 5 minutter og smages til med salt og peber.


Mørbraden skæres i 1½ cm. Tykke skiver som bankes let med håndroden inden de steges 2-3 minutter på hver side. Herefter ristes cocktailpølserne let, og til sidst de kvartede champignon.


Mørbrad, cocktailpølser og champignon tilsættes til sovsen og varmes igennem lige inden servering.

Serveres med kartoffelmos, ris eller pommes frits.
Evt. med persillefrit og/eller stegte cocktailtomater.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (13 stemmer)

Opskriften er vist 63294 gange,
og udskrevet 940 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu