Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Pasta med kyllingelever

Pasta med kyllingelever, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger - Kyllingelever

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Pasta med kyllingelever, billede 4 Pasta med kyllingelever, billede 1 Pasta med kyllingelever, billede 2 Pasta med kyllingelever, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Kyllingelever
   
150 gram Bacon i tern
1 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 lille Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 stilke Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
   
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 laurbærblade
15 blade Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
0.5 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
150 gram Spaghetti, tørret Der beregnes 75-100 g. tørret spaghetti pr. person
   


Opskrift:

Tø kyllingeleveren op og befri den for sener og evt. gul galde. Skær hver lever i 3-4 stykker. Hak bacon groft. Gør grønsagerne i stand og hak dem groft.

Sauter baconen i en stegegryde ved middelvarme, til den er let gylden. Tilsæt grønsagerne og sauter dem 4-5 minutter ved lidt lavere varme.

Skru lidt op for varmen igen og tilsæt kyllinge-leveren. Sauter den 2-3 minutter.

Tilsæt krydderierne, bouillonen og vinen og lad vinen koge ind til det halve. Tilsæt så de let knuste, flåede tomater og dæmp varmen. Lad saucen koge ca. 5 minutter.

Smag den til med salt og peber.

Server saucen sammen med friskkogt pasta og friskhøvlet Parmesan.

Tips:

Variation:
Man kan smage saucen til med fintrevet skal af 1/4 citron. Det smager godt til leversmagen. Hvis retten skal være lidt magrere, kan man erstatte bacon med røget mørbrad samt 1/2 spsk olivenolie til sautering.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (7 stemmer)

Opskriften er vist 62053 gange,
og udskrevet 1356 gange.


Energi:
KJ total 6375 (1517 kcal)
KJ pr. Pers. 3187 (758 kcal)
Vægt ialt 1154 gram
Vægt pr. Pers. 577 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 552 KJ (131 kcal)
Protein 9.0 gram
Fedt 4.2 gram
Kulhydrat 12.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

JH  -  2010-03-15 09:57:15
steg leverstykkerne for sig lige før serveringen - ikke mere end et par minutter. De skal være rosa indeni. Server dem oven på "saucen" oven på spaghettien. Gennemstegt eller -kogt lever er uspiseligt!


lottemutti  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg laver retten engang imellem, når vores køkkendame har fri, alle børnene spiser op når de får denne ret. Men jeg bruger så ikke hvidvin men fløde