Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Tzatziki - græsk salat

Tzatziki - græsk salat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Salat - SalaterRet : Salat - Salater - Salater

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Agurk - Agurker

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :

Tzatziki - græsk salat, billede 4 Tzatziki - græsk salat, billede 1 Tzatziki - græsk salat, billede 2 Tzatziki - græsk salat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
4 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1.5 tsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Mynte, tørret
   


Opskrift:

Skræl agurken og riv den på den grove side af et rivejern.

Læg agurken i en skål og strø salt på. Rør rundt og dæk den til med et lille fad som pres. Lad agurken stå koldt i ca. 10 min.

Bland youghurt og creme fraiche. Hæl blandingen i en si beklædt med et kaffefilter. Lad den stå i ca. 2 timer eller til blandingen er halvtyk.

Skrab youghurtblandingen ud af filteret og læg den i en skål.

Smag til med lidt knust hvidløg, citronsaft, olivenolie og evt. mynte.

Hæld agurken i en si og lad den dryppe godt af. Bland agurken og yoghurtsaucen. Smag til og krydr evt. mere.

Serveringsforslag:
Oliven, radiser, gulerødder i stave og groft eller ristet franskbrød. Man kan spise tzatziki som tilbehør til Souvlaki, græske grillspyd, stegt kylling, stegt kød eller til hamburgere.

Drikkevarer:
Rød eller hvid græsk vin eller øl.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Tzatziki



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2    (57 stemmer)

Opskriften er vist 128339 gange,
og udskrevet 2715 gange.


Energi:
KJ total 3050 (726 kcal)
KJ pr. Pers. 762 (181 kcal)
Vægt ialt 798 gram
Vægt pr. Pers. 199 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 382 KJ (90 kcal)
Protein 2.4 gram
Fedt 7.7 gram
Kulhydrat 3.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Helle  -  2017-12-10 18:08:20
Græsk uden dild, tyrkisk med dild


jens  -  2011-03-19 21:52:39
det er tyrkisk, grækerne har snuppet den. Vi er i europa og kalder den græsk


daniel  -  2010-04-17 22:01:38
undskyld, hvem har fundet på denne her tzatzhiki. Yoghurten skal først drænes for vand over en nat eller en del timer.


Rikke  -  2010-04-17 17:34:37
marina.... vil du ikke være rar at fortælle mig hvilken opskrift der er den rigtige....? jeg har ikke lavet det selv før men vil gerne prøve... bare svært at hitte rundt i alle de opskrifter her inde


marina  -  2009-02-01 13:56:45
Grækerne har ikke nakket den en skid. Vi laver den nemlig ikke med mynte og da SLET ikke med så meget agurk. Totalt misforstået af danskere at der skal så meget agurk i. Du må lave din dressing helt som du vil - bare lad være emd at kalde den tzatziki. Det er synd.


  -  2007-06-03 18:21:02
det er tyrkisk grækkerne har nakket den


  -  0000-00-00 00:00:00
Alletiders til Lammekølle- dejlig opskrift og nem.


  -  0000-00-00 00:00:00
Retten er såmænd god nok, menjeg har aldrig oplevet den i sammenhæng med stegt kød eller "hamburgere" det er i hvert fald meget "ugræsk" og medfører tab af sydlansk kultur , så typiskt for den yngre generation der strunter i generationers madvaner!!!