Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Oksemørbradbøffer med rødvinssauce

Oksemørbradbøffer med rødvinssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Højtid: Nytår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Oksemørbradbøffer med rødvinssauce, billede 4 Oksemørbradbøffer med rødvinssauce, billede 1 Oksemørbradbøffer med rødvinssauce, billede 2 Oksemørbradbøffer med rødvinssauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Oksemørbrad, afpudset
0.5 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sauce:
100 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Kulør
   
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1000 gram Små kartofler, kogte pillet vægt
   


Opskrift:

Oksemørbraden befries for sener, skæres i 4 skiver, der bankes let med hånden.

Krydres med salt og peber og steges i letbrunet smør, ca. 3 min. på hver side. Kødet tages op og holdes varmt under stanniol.

Løgene pilles og hakkes, champignonerne renses og skæres i skiver.

Løgene svitses i en pande i det resterende smør fra bøffen plus ekstra smør, herefter tilsættes champignonerne og løg og champignoner svitses i 3-4 minutter.

Rødvin og piskefløde tilsættes, og det hele koger ca. 5 minutter, eller til den er jævn.

Smages til med salt og peber, kulør tilsættes.
Hæld saucen over i en lille gryde og hold den varm.

Smør puttes på panden og de små kogte kartofler varmes heri.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (63 stemmer)

Opskriften er vist 325875 gange,
og udskrevet 10045 gange.


Energi:
KJ total 14342 (3414 kcal)
KJ pr. Pers. 3585 (853 kcal)
Vægt ialt 2453 gram
Vægt pr. Pers. 613 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 584 KJ (139 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 8.4 gram
Kulhydrat 8.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Ragini  -  2010-06-20 15:52:23
Den sovs slår alle omkuld!!


annemus  -  2010-02-19 15:22:57
Oh salig fryd - dette er en god sauce!!!!!


  -  2008-03-13 20:32:25
Kan man bruge hvidvin???


[email protected]  -  2007-08-31 10:27:24
det er vild god opskrift og smager helt suverænt. vi fik den med hasselbagte kartofler.


gitte  -  0000-00-00 00:00:00
den skulle i prøve, smager hammer godt


lis.boettcher  -  0000-00-00 00:00:00
super duper, enkel og dejlig