Irsk stuvning - Irish stew

Irsk stuvning - Irish stew, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Irsk stuvning - Irish stew, billede 4 Irsk stuvning - Irish stew, billede 1 Irsk stuvning - Irish stew, billede 2 Irsk stuvning - Irish stew, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.lammekød
2 l.vand
 salt
 
 Suppevisk:
 Persille
 poretop
 laurbærblad
 
 
1500 g.spidskål
350 g.løg
750 g.kartofler
 
 
Opskrift:
Lammekødet, gerne bryst, hals eller bov skæres i 3-4 cm. tern. Blancheres i kogende vand.
Kødet løftes op og skylles, vandet kasseres.

Kødet koges ca. 15 minutter i nyt vand med salt. Med en suppevisk, f.eks. persille porretop og laurbærblad, bundet med en kødsnor så den er nem at tage op igen.
Hældes nu i en sigte, men denne gang gemmes vandet/suppen.

Spidskål eller hvidkål skæres i 3-4 cm. grove tern. Løget halveres og skæres i skiver. Kartoflerne skæres i tykke skiver.

En gryde smøres med smør inden halvdelen af kål, løg og kartofler lægges i gryden. Al kød lægges i og så resten af kartofler, løg og kål. Suppen hældes over, og gryden bringes i kog og småkoger ca. 1½ time til kødet er mørt.

Suppen burde nu været jævnet let, men ikke kogt ind/tør, hvis ikke kan enkelte kartofler moses med en gaffel.





karakterer:
Opskriften er vist 298 gange,
og udskrevet 8 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu