Sønderjyske frikadeller

Sønderjyske frikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt :      Red :
Sønderjyske frikadeller, billede 4 Sønderjyske frikadeller, billede 1 Sønderjyske frikadeller, billede 2 Sønderjyske frikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
250 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
20 gram Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Bouillonterning, okse 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
   
Opskrift:
Bouillonterningen opløses i vandet. Løget pilles og hakkes.

Alle ingredienser blandes godt sammen og stilles i køleskabet 30 minutter.

Steges i smør/margarine i ca. 4-5 min på hver side.

Tips:

Sønderjyske frikadeller er lavet på halvt gris og halvt okse, og der bruges rasp og ikke hvedemel.





karakterer:
Opskriften er vist 10634 gange,
og udskrevet 154 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (33 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4673 (1112 kcal)
KJ pr. Pers. 1168 (278 kcal)
Vægt ialt 857 gram
Vægt pr. Pers. 214 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 545 KJ (129 kcal)
Protein 13.5 gram
Fedt 6.8 gram
Kulhydrat 4.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-06-02 13:12:29
Lidt mere vand en skrevet, ellers gode

  -   2020-02-22 08:47:08
De bedste frikadeller jeg har lavet :-)