Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Muldvarpeskud med Citronfromage

Muldvarpeskud med Citronfromage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Bær - Svesker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Muldvarpeskud med Citronfromage, billede 4 Muldvarpeskud med Citronfromage, billede 1 Muldvarpeskud med Citronfromage, billede 2 Muldvarpeskud med Citronfromage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 gram Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
1 dl. Cognac 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
4 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
135 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4.5 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
1 Citron, skal og saft heraf saften af 1 citron er beregnet til 0.4 dl eller 40 gram, hertil kommer 10 gram skal.
   
  Pynt:
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Læg sveskerne i en skål. Hæld cognac eller vand over, dæk dem med folie og lad dem stå i mindst 12 timer gerne 24 eller mere. Rør i dem et par gange undervejs.

Læg husblasen i koldt vand, blad for blad, så de ikke klæber sammen.

Pisk fløden til flødeskum. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig dej. Pisk hviderne til hårdt skum.

Kram vandet ud af husblasen og smelt den over svag varme i en kasserolle. Bland æggedejen med citronskal, citronsaft, husblas og den piskede fløde.

Vend æggehviderne i med store tag. Stil fromagen i køleskab og lad den blive stiv, ca 3 timer.

Lad sveskerne dryppe af. Lav en høj af sveskerne midt på et rundt fad. Dæk dem med citronfromagen.

Pisk fløden til pynten og bred den over muldvarpeskuddet. Lad det stå koldt i 1 time.

Drys med reven chokolade lige inden serveringen.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Citronfromage



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (50 stemmer)

Opskriften er vist 115444 gange,
og udskrevet 1545 gange.


Energi:
KJ total 14909 (3549 kcal)
KJ pr. Pers. 1863 (443 kcal)
Vægt ialt 1272 gram
Vægt pr. Pers. 159 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1171 KJ (278 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 14.1 gram
Kulhydrat 31.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Hans Jensen  -  2016-10-12 14:09:34
Jeg synes nu ikke, jeg kan få dem til at ligne rigtige muldvarpeskud fra muldvarpe :-) De ligner nærmere skud fra mosegrise. De falder simpelthen sammen.


Halvor  -  2012-10-13 10:54:31
Nej,prøv nu lige denne opskrift på ( mulvarpeskud)man starter med, at rive noget rugbrød, som blandes med sukker og kakao. Der skal ikke så meget kakao i,men det er som man synes, at det smager bedst.Svedsker(hele)koges og lægges i bunden af fadet, så lægges et lag rugbrød, derefter et lag flødeskum,igen et lag rugbrod og til sidst flødeskum, som dryses med reven cokolade til sidst.Har man jordbærsyltetøj eller andet godt kan det også kommes i, men ikke så meget i så det bliver vådt. Rugbrødet skal helst være mørk og ikke fuldkorns God fornøjelse


lisbeth møller  -  2011-02-21 22:41:15
nej, prøv nu lige denne opskrift på "muldvarpeskud": i hver udblødt sveske lægges en hel smuttet mandel (som også foreslået af Elin), sveskerne toppes som et muldvarpeskud og overhældes med RÅCREME og det hele drysses med reven mørk chokolade. PS: personlig kan jeg slet ikke forstå sammenblandingen af svesker og citronfromage!


Elin  -  2008-08-14 21:39:38
prøv at putte en hel smuttet mandel ind i de udblødte svesker det er bare guf


daniel  -  2008-01-17 12:58:39
jeg synes at det smager godt og er super lækkert


DessertFreak  -  2007-08-28 12:47:03
Super Duper jeg ELSKER denne ret!