Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Citronfromage

Citronfromage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 90 minutter

Indsendt :


Citronfromage, billede 4 Citronfromage, billede 1 Citronfromage, billede 2 Citronfromage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
4 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
2 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
4 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
 
  Pynt:
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Citronmelisse, frisk
   
Opskrift:
Æggeblommer og sukker piskes hvidt.

Husdblasen blødes op i koldt vand, vrides og smeltes i citronsaften over vandbad.

Fløden piskes let og vendes i æggesnapsen. heri vendes husblasen og til slut stiftpiskede æggehvider.

Pyntes med flødeskum og tynde strimler af citronskal, citronmelisse eller orangestænger eller chokoladekringler.


Beskrivelse:

Citronfromage

Den klassiske gule citronfromage stammer oprindelig fra Piemonte-området det nordlige Italien, som kaldes panna cotta al limone, og betyder (“flødebudding med citron"). Citronfromagen er en forfriskende dessert med en syrlig og cremede fromage smag. Vi alle kender den klassiske citronfromage som ofte bliver serveret som en lækker dessert til middag eller på kaffebordet. Det er en forfriskende alternativ til hver en anledning som fødselsdag eller nytårsaften. Hos danskerne er det en populær dessert, som mange elsker og aldrig skuffer. Det er den helt perfekte dessert at server både for de store og de små.

Gode tips til den bedste citronfromage

Desserten citronfromage kan laves på mange forskellige måder med eller uden husblas. Du kan også selv bestemme hvor meget citronsaft man ønsker alt efter smag og behag. Den friskpressede citronsaft giver kagen en syrlig smag, og derfor vigtigt at anvende de rigtige ingredienser, som kan give citronfromagen en god frisk smag. Det er derfor vigtigt at bruge økologiske citroner til citronfromagen, da man skal typisk skal bruge skallen i fromagen eller citronskiver som pynt. Citroner kan være forskelligt i forhold til hvor meget saft der kommer ud, derfor et godt tip at købe en ekstra citron, man kan gøre brug af. Citronen kan altid bruges til ekstra pynt. Der er mange måder at anrette din citronfromage på, og på den måde gøre det lækkert for øjet også. Man kan altid pynte den på de diverse måder med blomster, sukkerperler og citronskiver, der kan give kagen et eksklusiv look eller et ekstra elegant touch.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (428 stemmer)

Opskriften er vist 1206779 gange,
og udskrevet 33564 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8631 (2055 kcal)
KJ pr. Pers. 2157 (513 kcal)
Vægt ialt 861 gram
Vægt pr. Pers. 215 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1001 KJ (238 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 17.3 gram
Kulhydrat 17.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Helle Løwendahl  -  2020-10-10 11:47:06
Skøn opskrift og dessert😀😀 Efter husblas har været i blød, smelter jeg den sammen med en lille smule af citronsaften i mikroovnen. Meget nemmere end vandbad. Resten af citronsaften iblandes derefter den smeltede husblas, så den køles lidt af. Når den er lillefingerlun, blander jeg det i ægte/fløde blandingen, under kraftig omrøring.

Susanne stephensen  -  2020-09-14 22:40:36
Kan den fryses

Hanne  -  2020-08-18 12:20:49
dejlig dessert og så kan den fryses, så er det let at tage op, hvis der kommer gæster forbi.

Karin  -  2020-06-14 16:05:23
Og lige et svar til en bemærkning herinde: Husblas ER et gelatine-middel, der fremstilles af sener, hud og knogler fra svin og køer, så hvis du fx er vegetar eller ikke spiser svin, kan du i stedet bruge gelatine-produktet, agar-agar. Det fremstilles af tang og kan købes i helsekostbutikker.

Karin  -  2020-06-14 16:02:27
Jeg synes ikke der står noget om hvor længe den skal sætte sig i køleskabet, men min erfaring siger 4 timer for en sådan portion

Helene  -  2020-05-27 17:40:01
Jeg smelter husblassen direkte i gryden, med lidt vand hængende ved fra opblødningen. Stå ved gryden, det tager blot et øjeblik. Det er lettere end vandbad. Og jvf. det tip, som flere kommer med nedenfor, som også letter processen,med at piske blommer og hvider sammen, for også at lette processen. Det skal prøves næste gang! Ja, herlig opskrift her på Alletiders.

Kinky_kim  -  2020-01-02 13:17:48
Jeg bruger lime frugter i stedet for citroner. De har mere 'bid', og det kan jeg godt lide.

Henning Simonsen  -  2019-12-30 15:26:02
Kommer, med succes, saften af en halv appelsin i. Specielt børnebørnene synes det lige tager "hønserøvsfornemmelsen"

Hojkong  -  2019-12-21 08:47:44
arctic_gastro det er rigtigt at Husblas oproindeligt kom fra StOerenm men det goer det altsaa ikke mere og har ikke gjort i mange aar

Orla   -  2019-11-19 11:30:18
Brug 15% mindre husblas, det giver en citronfromage som er Lind og luftig ,

Irena   -  2019-08-24 15:57:08
Jeg laver små chokoladeskål, som jeg fylder med denne citronfromage og pynter med en enkel ananaskirsebær og mynteblad. Det ser fantastisk ud på et stor fad.

Sabrina  -  2019-07-28 19:12:11
God citronfromage. Jeg kunne bruge den som en mousse på en kagebund og den stod fint selv efter 2-3 timer i køleren. Dog synes jeg den er meget citronet, så tror jeg skærer lidt ned på mængden næste gang. Fik lidt hønserøv (med munden 🤣😋) af at spise den.

Susan   -  2019-01-21 14:08:23
Jeg har lavet lagkage med citronfromage flere gange til gæster det har været helt vil med det ‘ lige når jeg fortæller det er med citronfromage i kikker de mærkeligt på mig ,men når de ført har smagt det er de helt ville med det

Eva Kiellerup  -  2018-11-08 04:41:43
Hvor meget skal der bruges til 20 personer

arctic_gastro  -  2018-10-22 02:58:21
Der er mange misforståelser her, husblas er IKKE gelantine, gelantine er fremstillet af kogt grisehud, kogte kalveben, et godt eksempel kan man se, hvis man koger grise hovede til sylte, der er så meget gelantine i forenden af grisen, at det kan få sylten til at 'stivne, hvis man koger kødet i alminelig vand, og bruger 'fonden' til at dække det kød man bruger til sylte. Husblas stammer fra støren, en fisk man også presser kaviar ud af, kaviar er jo som bekendt æg fra stør, og ikke stenbider rogn, som jo er den ''forfalskede udgave man sælger i Danmark til fantastiske overpriser, husk lige på, at Grønland eksporter tonsvis af stenbider rogn, og de koster en formue i butikkerne, fordi det er lovligt, at tilsætte farvestoffer. De mange underlige forklaringer på brugen af gelantine stammer fra dengang hvor man var tvunget til at spare på råvarerne, og derfor findes der også underlige forklaringer på, hvordan man smelter gelantine. I stor køkkener kan man godt sætte gelantine i 'blød i koldt vand, og der er utallige tilfælde hvor man ubevist har sat gryden med gelantine på komfuret, og som følge af dette, har en eller anden ved en fejl tændt for kogepladen, hvorfor vand og gelantine har fået et længere 'opkog'- men gelantinen kan stadig bruges, fordi gelantine som nævnt er resultatet af den proces der gør, at man kan koge gelantine ud af svinekød og kalveben, svinekød og kalvekød indeholder meget gelantine. Der er en tendens til, at jo klogere man bliver, jo dummere opfører vi os, fordi vi ved, at vi næsten altid kan genfinde en opskrift på nettet, og derfor ser vi også gang på gang hvordan man i husholdninger anbefaler, at smelte gelantine i microovn, eller vandbad, det kan skyldes, at vi nu har de såkaldte husmoder skribenter, som ikke har kendskab til de faktiske forhold, vedrørende madlavning, så derfor skriver de det så kompliceret, fordi de selv tror, at de er mestre i de ynkelige 'opskrifter de nævner, i de kulørte blade.

Yvonne  -  2018-01-01 14:00:03
Man kan sagtens piske æggeblommerne og Æggehviderne sammen, det plejer jeg at gøre Og fromagen bliver stadigvæk rigtig luftig. Ellers en fantastisk fromage !!

Marianne W. Sørensen  -  2017-12-31 12:44:43
Lille fif: start med at piske æggehviderne, så flødeskum og så æggeblommer/sukker.. så behøver man ikke vaske piskerisene..👍🏼🤗, i øvrigt herlig opskrift❤️

Jenni  -  2017-12-31 08:37:07
Regner med 1/2 dl friskpresset citronsaft pr citron Det passer fint 👍 super opskrift.

Michael Rugaard  -  2017-12-29 13:53:34
Virkelig god opskrift - den blev fantastisk velsmagende og meget luftig. Brugte en anelse mere citron end angivet, men det er jo en smagssag.

Gurli Petersen  -  2017-12-27 11:10:09
Pisk hele æg og sukker, rør derefter husblas og citron i. Tilsidst vendes fløde i. Meget nemmere

  -  2017-12-22 22:08:18
Rækkefølgen er forkert. Først æggeblommer og sukker så citronsaft med husblas og siden vender man flødeskum og æggehvider i!!!!

Tine  -  2017-10-17 16:17:15
Ja citronfromage kan laves dagen før Ja den skal på køl inden servering og sætte sig gerne et par timer. Ja det er forskel på citron str men jeg har nu altid bare brugt det antal der stod store som små og det er altid en fremragende fromage

Ole Kurt Sørensen   -  2017-09-14 01:16:58
Jeg elsker at bruge opskrifter fra Alletiders kogebog for her går man aldrig galt i byen. Opskrifter er altid forklaret på en måde at selv børn kan deltage i madlavningen.

Hanne Høgholm  -  2017-07-14 19:11:47
Skulle lave fromage til 16 personer og kørte efter opskriften til punkt og prikke ... Den faldt til bunds :( hvad har jeg gjort fejl ?

Ole Back  -  2017-04-28 11:00:24
Hvor lang tid skal det trække inden servering og kan jeg lave det dagen før?? Venligst Ole

Pia Andersen  -  2017-04-15 18:10:10
Nem opskrift og smager dejligt 😜😜

Marianne   -  2017-03-21 22:48:54
Det var første gang i flere år, at jeg lavede citronfromage til gæster. Den blev meget vellykket og de roste den meget. Tak for en fantastisk dessert.🌹🌹🌹

Irene  -  2016-12-27 16:56:54
Jeg bruger aldrig fløde i citronfromagen Jeg syntes den bliver for fed og tung

Kirsten Græbe   -  2016-11-16 13:51:14
Undskyld jeg synes man er længe om at give folk svar, kan se der ikke er svaret helt tilbage fra marts måned 😳 Knunne man ikke lave så man kunne svare folk med det samme 😊

Kirsten Græbe   -  2016-11-11 14:29:52
Dejlig fromage, men helt unødvendig at piske æggehvider for sig, brug hele pasteuriseret æg i stedet for resultatet bliver det samme og meget nemmere 😊

Pátrikur Stephensen  -  2016-06-22 07:28:17
Vi har i Danmark ikke længere problemer med salmonella og jeg benytter alm. økologiske æg. Intet problem!

Pátrikur Stephensen  -  2016-06-21 21:18:29
Vi har i Danmark ikke længere problemer med salmonella og jeg benytter alm. økologiske æg. Intet problem!

Jane  -  2016-06-09 23:28:37
Hvor mange deciliter citronsaft skal der bruges? For der er jo uendelig stor forskel på størrelsen af citroner og hvor meget saft de har.

Kurt Christensen  -  2016-05-17 16:15:34
Jeg læser at man ikke behøver at bruge pasteuriserede æg i Norge, det er en Norsk romantisering, der er også salmonella på æg i Norge. Almindelig misforståelse er at salmonella er inde i selve æget, salmonella er uden på æget.

Helle  -  2016-03-28 16:50:49
Kan den laves dagen før og stå i køleskabet?

Margit  -  2015-10-23 19:30:41
Jeg varmer altid ca. halvdelen af citronsaften, smelter husblas deri, køler det af med resten af saften, derefter er det klar til at piske i æggesnapsen i en tynd stråle,

  -  2015-05-24 13:24:02
God opskrift. Virker godt til lagkage 😀

Sophie  -  2015-04-23 07:11:03
Super god opskrift! Jeg putter citronskal i æggesnapsen, synes det giver en bedre smag af citron :-)

  -  2015-01-06 17:41:08
hvor længe skal den stå på køl??

  -  2013-12-29 15:38:51
Hej Til dig i Norge du kan bruge almindelige æg i Norge, det er kun i de Lande hvor man kan risikerer at der er salmonella i æg at man skal bruge de patsarioserede æg så i er heldige i Norge.

Ida :)  -  2013-11-02 19:59:00
Den smager godt hver gang! :)

  -  2013-08-12 10:28:23
Fantatisk fromage, til dem der får klumper og bundfald, husk husblassen skal være helt kold

polle  -  2012-12-26 08:42:46
Den er utrolig lækker. Nu skaljeg lave den for 4. gang og der er ros hver gang jeg serverer den

Jane  -  2012-06-20 15:27:10
Den er blevet utrolig lækker. Det er første gang jeg forsøger mig med en citronfromage, og jeg må sige at jeg er glad for resultatet. Jeg synes den er lige til at gå til, og relativ hurtig at lave. Jeg var forsigtig med at vende husblasen i. Resultatet er i hvert fald lige i øjet.

Astrid;)  -  2012-02-18 12:38:18
den blev super god og inden jeg pressede citronerne rev jeg skallen af en af dem det var mega lækkert kan anbefales:D

  -  2011-10-04 17:29:27
Den var rigtig god, smager fantastisk :-)

Liv  -  2011-08-03 22:04:19
Fantastisk!! Kan ikke sige andet. Det er første gang jeg har lavet noget som helst med husblas. Og den blev perfekt. Familien elsker den. Det er ikke sidste gang den bliver lavet :)

mig  -  2011-04-20 12:19:54
glæder til at lave den:) den har også fået meget gode kommentarer sidst jeg lavede den

Anna S.  -  2011-03-31 16:49:49
Super ret! Min børn er vilde med den

stilima  -  2011-02-10 11:27:56
Den er bare supergod.

Vicki  -  2010-12-31 10:52:28
Min fromage begyndte at klumpe da jeg kom de stivede hvider i. Så jeg blev nødt til at rører ret kraftigt i den - hvilket gjorde at den lækre luftige konsistens forsvandt. Æv. Men men den blev faktisk okay alligevel - lidt mere fast, men med god smag.

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her