Kommentarer
agws - 2021-01-17 13:58:57 Jeg er diabetiker og derfor erstattede jeg sukkeret med SØD. Ca 3teske Sød. Den ene halve citron erstattede jeg med en halv appelsin. Det blev ganske godt 👍🏼
Lander - 2021-01-03 23:40:30 Den lækreste og nemmeste citronfromage. Mine kolleger var ellevilde med den
Lone - 2020-12-28 20:58:36 Kan man godt lave citronfromage to dage før man skal bruge det 🥳
Mig - 2020-12-28 16:13:34 til arctic_gastro:
Det er dog den største gang vrøvl jeg længe har hørt.
Se lige hvad husblas er: https://www.oetker.dk/husblas
Joan E. Bukdahl - 2020-12-06 09:57:49 Den smager lige som den min mormor lavede mums. Det er ikke sidste gang jeg laver den. :-)
Per - 2020-10-30 10:34:13 Du kan sagtens lave den dagen før
Helle Løwendahl - 2020-10-10 11:47:06 Skøn opskrift og dessert😀😀
Efter husblas har været i blød, smelter jeg den sammen med en lille smule af citronsaften i mikroovnen. Meget nemmere end vandbad.
Resten af citronsaften iblandes derefter den smeltede husblas, så den køles lidt af. Når den er lillefingerlun, blander jeg det i ægte/fløde blandingen, under kraftig omrøring.
Hanne Christensen - 2020-09-25 12:45:51 Kan man lave citronfromage dagen før
Susanne stephensen - 2020-09-14 22:40:36 Kan den fryses
Hanne - 2020-08-18 12:20:49 dejlig dessert og så kan den fryses, så er det let at tage op, hvis der kommer gæster forbi.
Karin - 2020-06-14 16:05:23 Og lige et svar til en bemærkning herinde:
Husblas ER et gelatine-middel, der fremstilles af sener, hud og knogler fra svin og køer, så hvis du fx er vegetar eller ikke spiser svin, kan du i stedet bruge gelatine-produktet, agar-agar. Det fremstilles af tang og kan købes i helsekostbutikker.
Karin - 2020-06-14 16:02:27 Jeg synes ikke der står noget om hvor længe den skal sætte sig i køleskabet, men min erfaring siger 4 timer for en sådan portion
Helene - 2020-05-27 17:40:01 Jeg smelter husblassen direkte i gryden, med lidt vand hængende ved fra opblødningen. Stå ved gryden, det tager blot et øjeblik. Det er lettere end vandbad.
Og jvf. det tip, som flere kommer med nedenfor, som også letter processen,med at piske blommer og hvider sammen, for også at lette processen. Det skal prøves næste gang!
Ja, herlig opskrift her på Alletiders.
Kinky_kim - 2020-01-02 13:17:48 Jeg bruger lime frugter i stedet for citroner. De har mere 'bid', og det kan jeg godt lide.
Henning Simonsen - 2019-12-30 15:26:02 Kommer, med succes, saften af en halv appelsin i.
Specielt børnebørnene synes det lige tager "hønserøvsfornemmelsen"
Hojkong - 2019-12-21 08:47:44 arctic_gastro det er rigtigt at Husblas oproindeligt kom fra StOerenm men det goer det altsaa ikke mere og har ikke gjort i mange aar
Orla - 2019-11-19 11:30:18 Brug 15% mindre husblas, det giver en citronfromage som er Lind og luftig ,
Irena - 2019-08-24 15:57:08 Jeg laver små chokoladeskål, som jeg fylder med denne citronfromage og pynter med en enkel ananaskirsebær og mynteblad. Det ser fantastisk ud på et stor fad.
Sabrina - 2019-07-28 19:12:11 God citronfromage. Jeg kunne bruge den som en mousse på en kagebund og den stod fint selv efter 2-3 timer i køleren. Dog synes jeg den er meget citronet, så tror jeg skærer lidt ned på mængden næste gang. Fik lidt hønserøv (med munden 🤣😋) af at spise den.
Susan - 2019-01-21 14:08:23 Jeg har lavet lagkage med citronfromage flere gange til gæster det har været helt vil med det ‘ lige når jeg fortæller det er med citronfromage i kikker de mærkeligt på mig ,men når de ført har smagt det er de helt ville med det
Eva Kiellerup - 2018-11-08 04:41:43 Hvor meget skal der bruges til 20 personer
arctic_gastro - 2018-10-22 02:58:21 Der er mange misforståelser her, husblas er IKKE gelantine, gelantine er fremstillet af kogt grisehud, kogte kalveben, et godt eksempel kan man se, hvis man koger grise hovede til sylte, der er så meget gelantine i forenden af grisen, at det kan få sylten til at 'stivne, hvis man koger kødet i alminelig vand, og bruger 'fonden' til at dække det kød man bruger til sylte.
Husblas stammer fra støren, en fisk man også presser kaviar ud af, kaviar er jo som bekendt æg fra stør, og ikke stenbider rogn, som jo er den ''forfalskede udgave man sælger i Danmark til fantastiske overpriser, husk lige på, at Grønland eksporter tonsvis af stenbider rogn, og de koster en formue i butikkerne, fordi det er lovligt, at tilsætte farvestoffer.
De mange underlige forklaringer på brugen af gelantine stammer fra dengang hvor man var tvunget til at spare på råvarerne, og derfor findes der også underlige forklaringer på, hvordan man smelter gelantine.
I stor køkkener kan man godt sætte gelantine i 'blød i koldt vand, og der er utallige tilfælde hvor man ubevist har sat gryden med gelantine på komfuret, og som følge af dette, har en eller anden ved en fejl tændt for kogepladen, hvorfor vand og gelantine har fået et længere 'opkog'- men gelantinen kan stadig bruges, fordi gelantine som nævnt er resultatet af den proces der gør, at man kan koge gelantine ud af svinekød og kalveben, svinekød og kalvekød indeholder meget gelantine.
Der er en tendens til, at jo klogere man bliver, jo dummere opfører vi os, fordi vi ved, at vi næsten altid kan genfinde en opskrift på nettet, og derfor ser vi også gang på gang hvordan man i husholdninger anbefaler, at smelte gelantine i microovn, eller vandbad, det kan skyldes, at vi nu har de såkaldte husmoder skribenter, som ikke har kendskab til de faktiske forhold, vedrørende madlavning, så derfor skriver de det så kompliceret, fordi de selv tror, at de er mestre i de ynkelige 'opskrifter de nævner, i de kulørte blade.
Yvonne - 2018-01-01 14:00:03 Man kan sagtens piske æggeblommerne og
Æggehviderne sammen, det plejer jeg at gøre
Og fromagen bliver stadigvæk rigtig luftig.
Ellers en fantastisk fromage !!
Marianne W. Sørensen - 2017-12-31 12:44:43 Lille fif: start med at piske æggehviderne, så flødeskum og så æggeblommer/sukker.. så behøver man ikke vaske piskerisene..👍🏼🤗, i øvrigt herlig opskrift❤️
Jenni - 2017-12-31 08:37:07 Regner med 1/2 dl friskpresset citronsaft pr citron Det passer fint 👍 super opskrift.
Michael Rugaard - 2017-12-29 13:53:34 Virkelig god opskrift - den blev fantastisk velsmagende og meget luftig. Brugte en anelse mere citron end angivet, men det er jo en smagssag.
Gurli Petersen - 2017-12-27 11:10:09 Pisk hele æg og sukker, rør derefter husblas og citron i. Tilsidst vendes fløde i. Meget nemmere
- 2017-12-22 22:08:18 Rækkefølgen er forkert. Først æggeblommer og sukker så citronsaft med husblas og siden vender man flødeskum og æggehvider i!!!!
Tine - 2017-10-17 16:17:15 Ja citronfromage kan laves dagen før
Ja den skal på køl inden servering og sætte sig gerne et par timer.
Ja det er forskel på citron str men jeg har nu altid bare brugt det antal der stod store som små og det er altid en fremragende fromage
Ole Kurt Sørensen - 2017-09-14 01:16:58 Jeg elsker at bruge opskrifter fra Alletiders kogebog for her går man aldrig galt i byen. Opskrifter er altid forklaret på en måde at selv børn kan deltage i madlavningen.
Hanne Høgholm - 2017-07-14 19:11:47 Skulle lave fromage til 16 personer og kørte efter opskriften til punkt og prikke ... Den faldt til bunds :( hvad har jeg gjort fejl ?
Ole Back - 2017-04-28 11:00:24 Hvor lang tid skal det trække inden servering og kan jeg lave det dagen før??
Venligst Ole
Pia Andersen - 2017-04-15 18:10:10 Nem opskrift og smager dejligt 😜😜
Marianne - 2017-03-21 22:48:54 Det var første gang i flere år, at jeg lavede citronfromage til gæster.
Den blev meget vellykket og de roste den meget.
Tak for en fantastisk dessert.🌹🌹🌹
Irene - 2016-12-27 16:56:54 Jeg bruger aldrig fløde i citronfromagen Jeg syntes den bliver for fed og tung
Kirsten Græbe - 2016-11-16 13:51:14 Undskyld jeg synes man er længe om at give folk svar, kan se der ikke er svaret helt tilbage fra marts måned 😳
Knunne man ikke lave så man kunne svare folk med det samme 😊
Kirsten Græbe - 2016-11-11 14:29:52 Dejlig fromage, men helt unødvendig at piske æggehvider for sig, brug hele pasteuriseret æg i stedet for resultatet bliver det samme og meget nemmere 😊
Pátrikur Stephensen - 2016-06-22 07:28:17 Vi har i Danmark ikke længere problemer med salmonella og jeg benytter alm. økologiske æg.
Intet problem!
Pátrikur Stephensen - 2016-06-21 21:18:29 Vi har i Danmark ikke længere problemer med salmonella og jeg benytter alm. økologiske æg.
Intet problem!
Jane - 2016-06-09 23:28:37 Hvor mange deciliter citronsaft skal der bruges? For der er jo uendelig stor forskel på størrelsen af citroner og hvor meget saft de har.
Kurt Christensen - 2016-05-17 16:15:34 Jeg læser at man ikke behøver at bruge pasteuriserede æg i Norge, det er en Norsk romantisering, der er også salmonella på æg i Norge. Almindelig misforståelse er at salmonella er inde i selve æget, salmonella er uden på æget.
Helle - 2016-03-28 16:50:49 Kan den laves dagen før og stå i køleskabet?
Margit - 2015-10-23 19:30:41 Jeg varmer altid ca. halvdelen af citronsaften, smelter husblas deri, køler det af med resten af saften, derefter er det klar til at piske i æggesnapsen i en tynd stråle,
- 2015-05-24 13:24:02 God opskrift. Virker godt til lagkage 😀
Sophie - 2015-04-23 07:11:03 Super god opskrift! Jeg putter citronskal i æggesnapsen, synes det giver en bedre smag af citron :-)
- 2015-01-06 17:41:08 hvor længe skal den stå på køl??
- 2013-12-29 15:38:51 Hej
Til dig i Norge du kan bruge almindelige æg i Norge, det er kun i de Lande hvor man kan risikerer at der er salmonella i æg at man skal bruge de patsarioserede æg så i er heldige i Norge.
Ida :) - 2013-11-02 19:59:00 Den smager godt hver gang! :)
- 2013-08-12 10:28:23 Fantatisk fromage, til dem der får klumper og bundfald, husk husblassen skal være helt kold
polle - 2012-12-26 08:42:46 Den er utrolig lækker. Nu skaljeg lave den for 4. gang og der er ros hver gang jeg serverer den
Jane - 2012-06-20 15:27:10 Den er blevet utrolig lækker. Det er første gang jeg forsøger mig med en citronfromage, og jeg må sige at jeg er glad for resultatet. Jeg synes den er lige til at gå til, og relativ hurtig at lave. Jeg var forsigtig med at vende husblasen i. Resultatet er i hvert fald lige i øjet.
|