Citronfromage

Citronfromage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 90 minutter

Indsendt :      Red :
Citronfromage, billede 4 Citronfromage, billede 1 Citronfromage, billede 2 Citronfromage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
4 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
2 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
4 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
   
  Pynt:
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Citronmelisse, frisk
   
Opskrift:
Æggeblommer og sukker piskes hvidt.

Husdblasen blødes op i koldt vand, vrides og smeltes i citronsaften over vandbad.

Fløden piskes let og vendes i æggesnapsen. heri vendes husblasen og til slut stiftpiskede æggehvider.

Pyntes med flødeskum og tynde strimler af citronskal, citronmelisse eller orangestænger eller chokoladekringler.





Beskrivelse:

Citronfromage

Den klassiske gule citronfromage stammer oprindelig fra Piemonte-området det nordlige Italien, som kaldes panna cotta al limone, og betyder (“flødebudding med citron"). Citronfromagen er en forfriskende dessert med en syrlig og cremede fromage smag.

Vi alle kender den klassiske citronfromage som ofte bliver serveret som en lækker dessert til middag eller på kaffebordet. Det er en forfriskende alternativ til hver en anledning som fødselsdag eller nytårsaften. Hos danskerne er det en populær dessert, som mange elsker og aldrig skuffer. Det er den helt perfekte dessert at server både for de store og de små.

Gode tips til den bedste citronfromage

Desserten citronfromage kan laves på mange forskellige måder med eller uden husblas. Du kan også selv bestemme hvor meget citronsaft man ønsker alt efter smag og behag. Den friskpressede citronsaft giver kagen en syrlig smag, og derfor vigtigt at anvende de rigtige ingredienser, som kan give citronfromagen en god frisk smag. Det er derfor vigtigt at bruge økologiske citroner til citronfromagen, da man skal typisk skal bruge skallen i fromagen eller citronskiver som pynt. Citroner kan være forskelligt i forhold til hvor meget saft der kommer ud, derfor et godt tip at købe en ekstra citron, man kan gøre brug af. Citronen kan altid bruges til ekstra pynt.

Der er mange måder at anrette din citronfromage på, og på den måde gøre det lækkert for øjet også. Man kan altid pynte den på de diverse måder med blomster, sukkerperler og citronskiver, der kan give kagen et eksklusiv look eller et ekstra elegant touch.

karakterer:
Opskriften er vist 2351564 gange,
og udskrevet 49299 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (757 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8655 (2060 kcal)
KJ pr. Pers. 2163 (515 kcal)
Vægt ialt 873 gram
Vægt pr. Pers. 218 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 990 KJ (235 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 17.1 gram
Kulhydrat 17.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-12-30 17:28:01
Citronfromagen der lykkes hver gang den er fantastisk florlet i konsistens

  -   2023-12-27 12:56:03
Jeg smelter husblasen i citronsaften ca 2/3 del i mikroovnen ca 20 sek putter resten af citronsaften i og blander det med æggesnapsen i en tynd stråle piskes let sammen og vender flødeskummet i og til sidst de stive æggehvider på køl eller frys ingen strimler af husblas i

  -   2023-07-15 15:34:35
Meget delikat smag.

  -   2023-04-10 15:02:53
Æggehviderne skal piskes uden sukker

  -   2023-04-08 17:28:17
der mangler at angive hvor meget af sukkeret der bruges til henholdsvis blommer og hvide

  -   2023-04-06 20:25:16
Virkelig god opskrift. Ren og fin i smagen. Den kommer i gemmebogen til senere brug.

  -   2022-05-15 12:13:09
husblasen skal smeltes men ikke varmes meget i gryden, og så skal den i straks den er smeltet

  -   2022-04-30 18:24:50
Citronfromagen blev suveræn god 👍🏼 God balance mellem sødt og surt 🤩 Den opskrift vil jeg bruge fremover 🤩

  -   2022-04-23 16:33:41
skal husblas afkøles eller hældes i straks det er smeltet

  -   2022-04-15 11:57:30
Kan den laves flere dage før brug

  -   2022-03-13 15:30:48
Super fin smag, dog var det som om selve saften lagde sig i bunden, hvad har jeg gjort galt ?

  -   2021-12-31 15:59:23
Der er altid nr. 1 når mad laves fra bunden, og her er citronfromagen også et sikkert hit!

  -   2021-12-30 14:06:25
Total lækker og dejlig nem citronfromage.

  -   2021-12-23 19:27:56
Rigtig lækker 🤗

  -   2021-10-17 13:50:48
Det smager godt af CITRONER

  -   2021-08-18 17:48:00
Ligesom min farmor lavede den👌👌👌

  -   2021-06-04 16:01:05
Det er en lækker opskrift, jeg har prøvet at fryse den, det kan sagtens lade sig gøre, tag den ud af fryseren 1 times tid før den skal spises. Den smagte som nylavet.

  -   2021-04-22 15:17:35
super opskrift nem og velsmagende :-)

  -   2021-01-17 13:58:57
Jeg er diabetiker og derfor erstattede jeg sukkeret med SØD. Ca 3teske Sød. Den ene halve citron erstattede jeg med en halv appelsin. Det blev ganske godt 👍🏼

  -   2021-01-03 23:40:30
Den lækreste og nemmeste citronfromage. Mine kolleger var ellevilde med den

  -   2020-12-28 20:58:36
Kan man godt lave citronfromage to dage før man skal bruge det 🥳

  -   2020-12-28 16:13:34
til arctic_gastro: Det er dog den største gang vrøvl jeg længe har hørt. Se lige hvad husblas er: https://www.oetker.dk/husblas

  -   2020-12-06 09:57:49
Den smager lige som den min mormor lavede mums. Det er ikke sidste gang jeg laver den. :-)

  -   2020-10-30 10:34:13
Du kan sagtens lave den dagen før

  -   2020-10-10 11:47:06
Skøn opskrift og dessert😀😀 Efter husblas har været i blød, smelter jeg den sammen med en lille smule af citronsaften i mikroovnen. Meget nemmere end vandbad. Resten af citronsaften iblandes derefter den smeltede husblas, så den køles lidt af. Når den er lillefingerlun, blander jeg det i ægte/fløde blandingen, under kraftig omrøring.

  -   2020-09-25 12:45:51
Kan man lave citronfromage dagen før

  -   2020-09-14 22:40:36
Kan den fryses

  -   2020-08-18 12:20:49
dejlig dessert og så kan den fryses, så er det let at tage op, hvis der kommer gæster forbi.

  -   2020-06-14 16:05:23
Og lige et svar til en bemærkning herinde: Husblas ER et gelatine-middel, der fremstilles af sener, hud og knogler fra svin og køer, så hvis du fx er vegetar eller ikke spiser svin, kan du i stedet bruge gelatine-produktet, agar-agar. Det fremstilles af tang og kan købes i helsekostbutikker.

  -   2020-06-14 16:02:27
Jeg synes ikke der står noget om hvor længe den skal sætte sig i køleskabet, men min erfaring siger 4 timer for en sådan portion

  -   2020-05-27 17:40:01
Jeg smelter husblassen direkte i gryden, med lidt vand hængende ved fra opblødningen. Stå ved gryden, det tager blot et øjeblik. Det er lettere end vandbad. Og jvf. det tip, som flere kommer med nedenfor, som også letter processen,med at piske blommer og hvider sammen, for også at lette processen. Det skal prøves næste gang! Ja, herlig opskrift her på Alletiders.

  -   2020-01-02 13:17:48
Jeg bruger lime frugter i stedet for citroner. De har mere 'bid', og det kan jeg godt lide.

  -   2019-12-30 15:26:02
Kommer, med succes, saften af en halv appelsin i. Specielt børnebørnene synes det lige tager "hønserøvsfornemmelsen"

  -   2019-12-21 08:47:44
arctic_gastro det er rigtigt at Husblas oproindeligt kom fra StOerenm men det goer det altsaa ikke mere og har ikke gjort i mange aar

  -   2019-11-19 11:30:18
Brug 15% mindre husblas, det giver en citronfromage som er Lind og luftig ,

  -   2019-08-24 15:57:08
Jeg laver små chokoladeskål, som jeg fylder med denne citronfromage og pynter med en enkel ananaskirsebær og mynteblad. Det ser fantastisk ud på et stor fad.

  -   2019-07-28 19:12:11
God citronfromage. Jeg kunne bruge den som en mousse på en kagebund og den stod fint selv efter 2-3 timer i køleren. Dog synes jeg den er meget citronet, så tror jeg skærer lidt ned på mængden næste gang. Fik lidt hønserøv (med munden 🤣😋) af at spise den.

  -   2019-01-21 14:08:23
Jeg har lavet lagkage med citronfromage flere gange til gæster det har været helt vil med det ‘ lige når jeg fortæller det er med citronfromage i kikker de mærkeligt på mig ,men når de ført har smagt det er de helt ville med det

  -   2018-11-08 04:41:43
Hvor meget skal der bruges til 20 personer

  -   2018-10-22 02:58:21
Der er mange misforståelser her, husblas er IKKE gelantine, gelantine er fremstillet af kogt grisehud, kogte kalveben, et godt eksempel kan man se, hvis man koger grise hovede til sylte, der er så meget gelantine i forenden af grisen, at det kan få sylten til at 'stivne, hvis man koger kødet i alminelig vand, og bruger 'fonden' til at dække det kød man bruger til sylte. Husblas stammer fra støren, en fisk man også presser kaviar ud af, kaviar er jo som bekendt æg fra stør, og ikke stenbider rogn, som jo er den ''forfalskede udgave man sælger i Danmark til fantastiske overpriser, husk lige på, at Grønland eksporter tonsvis af stenbider rogn, og de koster en formue i butikkerne, fordi det er lovligt, at tilsætte farvestoffer. De mange underlige forklaringer på brugen af gelantine stammer fra dengang hvor man var tvunget til at spare på råvarerne, og derfor findes der også underlige forklaringer på, hvordan man smelter gelantine. I stor køkkener kan man godt sætte gelantine i 'blød i koldt vand, og der er utallige tilfælde hvor man ubevist har sat gryden med gelantine på komfuret, og som følge af dette, har en eller anden ved en fejl tændt for kogepladen, hvorfor vand og gelantine har fået et længere 'opkog'- men gelantinen kan stadig bruges, fordi gelantine som nævnt er resultatet af den proces der gør, at man kan koge gelantine ud af svinekød og kalveben, svinekød og kalvekød indeholder meget gelantine. Der er en tendens til, at jo klogere man bliver, jo dummere opfører vi os, fordi vi ved, at vi næsten altid kan genfinde en opskrift på nettet, og derfor ser vi også gang på gang hvordan man i husholdninger anbefaler, at smelte gelantine i microovn, eller vandbad, det kan skyldes, at vi nu har de såkaldte husmoder skribenter, som ikke har kendskab til de faktiske forhold, vedrørende madlavning, så derfor skriver de det så kompliceret, fordi de selv tror, at de er mestre i de ynkelige 'opskrifter de nævner, i de kulørte blade.

  -   2018-01-01 14:00:03
Man kan sagtens piske æggeblommerne og Æggehviderne sammen, det plejer jeg at gøre Og fromagen bliver stadigvæk rigtig luftig. Ellers en fantastisk fromage !!

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her