stk toastbrød uden skorpe2 stk toastbrød uden skorpe
1
æg1 æg
1.5
dl.
mælk1.5 dl. mælk
Salt Salt
Peber Peber
1
knoldselleri1 knoldselleri
Sovs: Sovs:
2
dl.
Mælk2 dl. Mælk
2.5
dl.
madlavningsfløde 4%2.5 dl. madlavningsfløde 4%
100
g.
Margarine100 g. Margarine
4
spsk.
hvedemel4 spsk. hvedemel
Salt Salt
Hvid peber Hvid peber
Opskrift:
Sæt stor gryde vand over, evt med halv bouillon terning
Gulerod rives fint
Peberrod fint hakkes
Alle ingredienser undtagen selleri, røres sammen
Når vandet koger, skal der laves små boller af farsen som kommes ned i vandet, kom kun så mange boller i så de kun ligger i et lag.
Når alle bollerne er kommet op til overfladen tages de op med en hulske og nye boller kommes ned.
I medens renses og skæres selleri i terne på ca 1x1 cm, når alle bollerne er færdige hældes sellerien ned i vandet og koges ca 3min, hvorefter de tages op med hulske.
Kogevandet hældes i en skål, og gryden sættes nu på blusset, tom, heri kommes margarinen og når den er flydende tilsættes melet og lidt efter lidt kogevandet, til man har næsten den mængde sovs der passer med at boller og selleri kan dækkes, så kommes madlavningsfløden og mælken i, og den smages til med salt og hvid peber.
Når sovsen har kogt 5-10 min tilsættes selleri og boller og varmes langsomt igennem
Tilbehør Ris