Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Boller i selleri

Boller i selleri, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Boller i selleri, billede 4 Boller i selleri, billede 1 Boller i selleri, billede 2 Boller i selleri, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
500 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
   
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Kogevand
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   


Opskrift:

Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Tilsæt melet. Rør herefter mælken i.
Form farsen til små kødboller med en ske og kog dem ved svag varme 7-8 minutter i ½ l kogende letsaltet vand under låg. Tag bollerne op med hulske og lad dem dryppe af. Gem kogevandet.

Skær sellerien i tern på ca. 1x1x1 cm. Kog dem møre i kogevandet fra kødbollerne i 8-10 minutter.

Smelt smørret i en gryde. Rør melet i og kom 5 dl kogevand i under piskning. Pisk mælk eller fløde i og lad saucen koge nogle minutter. Smag til med salt og peber. Kom kødboller og selleri i saucen og varm dem igennem.

Serveres med kogte kartofler og evt. persille.

Tips:

Jævn evt. saucen med en meljævning af mel og mælk og undlad smørret, hvis retten ønskes mere mager.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (54 stemmer)

Opskriften er vist 196719 gange,
og udskrevet 6620 gange.


Energi:
KJ total 7593 (1807 kcal)
KJ pr. Pers. 1898 (451 kcal)
Vægt ialt 1483 gram
Vægt pr. Pers. 370 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 511 KJ (121 kcal)
Protein 8.9 gram
Fedt 6.5 gram
Kulhydrat 7.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Åse  -  2019-03-04 10:43:14
Kan retten fryses ?


vibeke pedersen  -  2017-10-08 12:43:57
dejlig gammel ret, som jeg tror der er alt for få der laver fra bunden af. Selleri er lige i tiden(først i oktober meget saftige og smagfulde. OK Ok


Louise  -  2013-10-14 17:48:15
Jeg laver altid ekstra selleri og spiser ikke noget til andet end godt med skøn selleri :-)


Ole  -  2012-01-31 18:30:46
Der er kun sellerien der giver smag til denne ret, derfor kan den tåle noget knald. Bruger selv krydderurter i farsen, en håndfuld basilikum blade giver ikke noget særligt, man kan udemærket bruge hele portion basilikum man køber, evt andre krydderurter kan benyttes, alt efter smag og behag. Til sovs bruger jeg ½-1 dl god olivenolie samt mel. Sovsen skal osse beriges med rigelig krydderurter, samt revet muskatnød. Her i huset kan vi ikke forestille os andet end kartofter til. Er du i tvivl om der er tilstrækkelig med krydderi i farsen så kog en lille bolle og smag på den. Som med alt andet i et køkken så er smag og behag meget forskellig, men grisekødet smaget ikke af noget, så godt med krydderi, næste gang prøver jeg med lammekød


Nordjylland  -  2011-02-11 17:16:07
Vi bruger en eller 2 skiver godt rugbrød


Gurli.  -  2009-11-20 10:18:43
Det smager rigtigt godt det er gameldags dansk mad guf guf.Jeg lavede en opbagt sovs og brugte bolle/sellerig vandet til sovsen super godt.


Niels Jermiin Nielsen  -  2007-10-22 15:07:56
Det er rigtigt med Maizena - men det allernemmeste er at bruge Det er rigtigt med Maizenas sovsejævner!


Danny  -  2007-10-16 15:17:03
Man kan med fordel bruge marizena til at jævne sovsen med så slipper for smør (og så er det lidt hurtigere at lave sovsen)


mette  -  2007-08-02 20:40:52
den er meget nen at lave, men mangler en tid over hvor langt tid den tager at lave.