Mirepoix (150 g gulerod og bladselleri. 600 g løg) - finthakket Mirepoix (150 g gulerod og bladselleri. 600 g løg) - finthakket
Evt.
1 pakke bacon (steg først bacon så du kan stege mirepoix blandingen i fedtet) Evt. 1 pakke bacon (steg først bacon så du kan stege mirepoix blandingen i fedtet)
0.5
ds.
tomatpure0.5 ds. tomatpure
1
glas
rødvin (1 glas bliver til 2)1 glas rødvin (1 glas bliver til 2)
1
skvat
mælk1 skvat mælk
2
ds.
flåede tomater2 ds. flåede tomater
Urter frisk eller tørt (lidt rosmarin oregano timian og 2 laurbærblade) Urter frisk eller tørt (lidt rosmarin oregano timian og 2 laurbærblade)
Tilsæt lidt vand (ca. ½ dåse flåede tomatstørrelse) Tilsæt lidt vand (ca. ½ dåse flåede tomatstørrelse)
1.5
spsk.
oyster sauce1.5 spsk. oyster sauce
500
g.
spaghetti500 g. spaghetti
Parmesan Parmesan
Evt.
frisk basilikum til pynt Evt. frisk basilikum til pynt
Opskrift:
Finthak din mirepoix blanding og hvidløg. Sauter det af indtil løgene bliver bløde og klare ved medium heat. Drys evt lidt tørret oregano ovenpå de sauterede grøntsager.
Tilsæt hakket oksekød og urter derefter lade det brunes lidt. Når kødet er brunt, laver du et hul i midten så du har plads til at stege. Tilsæt tomatpure og lade stege lidt af, så du får lidt af umami smagen ud af tomaterne. Vend det hele sammen til en homogen masse. Tilsæt Rødvin og lad det reducere til der næsten ikke er mere.
Tilsæt flåede tomater, lidt vand, mælk, oyster sauce. Skru ned på lav varme, låg på og lad det simre i et par timer. Jo flere jo bedre. Smag til med salt og peber -
server med spaghetti, friskrevet parmesan og evt pynt med lidt frisk basilikum. Servér!
Opskriften er vist 4063 gange, og udskrevet 47 gange.
Kommentarer
Jakob - 2017-07-27 01:18:06 Jeg synes det her var super lækkert, jeg synes at den brunede tomatpuré gjorde en kæmpe forskel.
Casper Andersen - 2017-07-07 18:42:25 Kan anbefales!!!
Anders - 2017-07-07 16:45:57 Smager fantastisk. Det bliver bare godt når det simre. Familien elskede det, nice touch med oystersaucen. Er min foretrukne.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider