Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Citronfromage uden æggehvide

Citronfromage uden æggehvide, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 5 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :


Citronfromage uden æggehvide, billede 4 Citronfromage uden æggehvide, billede 1 Citronfromage uden æggehvide, billede 2 Citronfromage uden æggehvide, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1.5 dl. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
6 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
65 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   


Opskrift:

Skallen af den ene citron skylles grundigt under vand og rives fint. Piskes sammen med æggeblommer og flormelis, indtil æggemassen er blevet helt hvid.

Piskefløden piskes lige akkurat så meget, at der fremkommer spor i fløden. Husblas blødes i koldt vand i 5 minutter. Her er det meget vigtigt, at husblassen lægges i vandet et ad gangen, da det ellers vil klistre sammen, og det vil blive svært at smelte husblassen helt.

Husblassen smeltes sammen med citronsaften.

Den let piskede fløde tilsættes æggemassen, og til sidst vendes den smeltede husblas i.

Massen kommes i en fuldstændig ren randform, og stilles i køleskab i min. 6 timer. Fromagen vendes ud på et fad.

Anretning:
Pyntes med flødeskum eller chokolade, samt friske frugter skåret ud i passende stykker.

Tips:

Kan fryses når den er stivnet efter de 6 timer i køleskab. Tøes op i køleskab ca. 24 timer.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (9 stemmer)

Opskriften er vist 87267 gange,
og udskrevet 1699 gange.


Energi:
KJ total 10080 (2400 kcal)
KJ pr. Pers. 2016 (480 kcal)
Vægt ialt 913 gram
Vægt pr. Pers. 182 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1103 KJ (262 kcal)
Protein 3.5 gram
Fedt 23.2 gram
Kulhydrat 11.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Verner K.  -  2016-03-07 12:37:30
Har du ikke glemt æggehviden?


Bethina  -  2012-01-23 20:46:11
Super konsistens. Nemt. MEN ja den er MEGET syrligt, så skær ned på citronsaften.


carina  -  0000-00-00 00:00:00
den lyder lækker den må bare prøves uhm


Jeannie  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg brugte 1 dl citron og ½ dl æblejuice (jeg havde ikke mere citron). Den var tilpas syrlig


MEN!!!  -  0000-00-00 00:00:00
der skal piskes med de der æggeblommer


Signe  -  0000-00-00 00:00:00
En god beskrivelse af fremgangs måden


Marie  -  0000-00-00 00:00:00
Pas på med citronmængden, den er meget syrlig