Pad ka-prao

Pad ka-prao, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Mutti

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
600 g.hk. oksekød
6 store fed hvidløg
2-7 chili (afhængigt af styrken)
1 stort skalotteløg
1 lille dåse grønne bønner
1 rød + grøn peberfrugt i tynde strimler
2 spsk.olie
2 spsk.sojasauce
1 spsk.fishsauce
1 spsk.oystersauce
1 spsk.Ketjap Manis (Sød sojasauce)
1 dl.hakket frisk mynte el. thai basilikum, hvis det kan skaffes
 Ris
 
Opskrift:
Hak hvidløg, chili (på nær en) og løget meget fint - frø og vægge fjernes fra chilifrugterne inden de hakkes - gerne til en næsten pastalignende masse. Hak Mynte el. basilikumbladene fint.

Skyl og blanchér bønnerne, så de er klar. Skær den sidste chili i tynde skiver.

Varm olien i en "wok" ved middelhøj varme. Tilsæt chili/hvidløgsmassen og sautér den til den har afsat smag (pas på at hvidløget ikke brænder på). Tilsæt løg og kødet. Rod ofte rundt i det med en spartel, så kødet bliver skilt fra hinanden.

Når kødet er gennemstegt (3-4 minutter typisk), tilsættes soja, østerssauce, fishsauce og kechap manis sauce. Tilsæt bønner, peberfrugt og chiliskiver. Vend et par minutter.
Bland mynte/thai basilikum i, vend kortvarigt og server med kogte ris.

Ps: det skal være meget stærke chili frugter for at bruge mindre end 7 stk. - ved forstegningen forsvinder styrken, så kun aromaen fra chilifrugten er tilbage når middel/alm. stærke frugter benyttes!


karakterer:
Opskriften er vist 2931 gange,
og udskrevet 68 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu