chili (afhængigt af styrken)2-7 chili (afhængigt af styrken)
1
stort skalotteløg1 stort skalotteløg
1
lille dåse grønne bønner1 lille dåse grønne bønner
1
rød + grøn peberfrugt i tynde strimler1 rød + grøn peberfrugt i tynde strimler
2
spsk.
vegetabilsk olie2 spsk. vegetabilsk olie
2
spsk.
soja sauce2 spsk. soja sauce
1
spsk.
fish sauce1 spsk. fish sauce
1
spsk.
oyster sauce1 spsk. oyster sauce
1
spsk.
kecap manis (mørk sød soja)1 spsk. kecap manis (mørk sød soja)
1
dl.
hakket frisk mynte el. thai basilikum, hvis det kan skaffes1 dl. hakket frisk mynte el. thai basilikum, hvis det kan skaffes
Ris Ris
Opskrift:
Hak hvidløg, chili (pånær en) og løget meget fint - frø og vægge fjernes fra chilifrugterne inden de hakkes - gerne til en næsten pastalignende masse. Hak Mynte el. basilikumbladene fint.
Skyl og blanchér bønnerne, så de er klar. Skær den sidste chili i tynde skiver.
Varm olien i en "wok" ved middelhøj varme. Tilsæt chili/hvidløgsmassen og sautér den til den har afsat samg (pas på at hvidløget ikke brænder på). Tilsæt løg og kødet. Rod ofte rundt i det med en spartel, så kødet bliver skilt fra hinanden.
Når kødet er gennemstegt (3-4 minutter typisk), tilsættes soja, østerssauce, fishsauce og kechap manis sauce. Tilsæt bønner, peberfrugt og chiliskiver. Vend et par minutter.
Bland mynte/thai basilikum i, vend kortvarigt og server med kogte ris.
Ps: det skal være meget stærke chili frugter for at bruge mindre end 7 stk. - ved forstegningen forsvinder styrken, så kun aromaen fra chilifrugten er tilbage når middel/alm.stærke frugter benyttes!
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 2131 gange, og udskrevet 56 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider