Pad Krapow

Pad Krapow, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Oprindelsesland : Thailand

ThailandIndsendt af : Mutti

Indsendt :      Red :
Pad Krapow, billede 4 Pad Krapow, billede 1 Pad Krapow, billede 2 Pad Krapow, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.hakket oksekød
6 fedhvidløg
2-7 chili (afhængigt af styrken)
1 stort skalotteløg
1 rød + grøn peberfrugt i tynde strimler
2 spsk.olie
2 spsk.sojasauce
1 spsk.fishsauce
1 spsk.oystersauce
1 spsk.Ketjap Manis (Sød sojasauce)
1 dl.hakket frisk mynte el. thai basilikum, hvis det kan skaffes
 
Opskrift:
Hak hvidløg, chili (på nær en) og løget meget fint - frø og vægge fjernes fra chilifrugterne inden de hakkes - gerne til en næsten pastalignende masse. Hak Mynte el. basilikumbladene fint.

Skær den sidste chili i tynde skiver.

Varm olien i en wok ved middelhøj varme. Tilsæt chili/hvidløgsmassen og sautér den til den har afsat smag (pas på at hvidløget ikke brænder på). Tilsæt løg og kødet. Rod ofte rundt i det med en spartel, så kødet bliver skilt fra hinanden.

Når kødet er gennemstegt (3-4 minutter typisk), tilsættes soja, østerssauce, fishsauce og kechap manis sauce. Tilsæt bønner, peberfrugt og chiliskiver. Vend et par minutter.
Bland mynte/thai basilikum i, vend kortvarigt.

Server med kogte ris og spejlæg.

Tips:

det skal være meget stærke chili frugter for at bruge mindre end 7 stk. - ved forstegningen forsvinder styrken, så kun aromaen fra chilifrugten er tilbage når middel/alm. stærke frugter benyttes!





karakterer:
Opskriften er vist 5472 gange,
og udskrevet 102 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu