Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kylling ballotine med kantareller

Kylling ballotine med kantareller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylingelår hele med rygben

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Kylling ballotine med kantareller, billede 4 Kylling ballotine med kantareller, billede 1 Kylling ballotine med kantareller, billede 2 Kylling ballotine med kantareller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Hele kyllingelår med rygben 1 helt kyllingelår vejer ca. 375 gram, og heraf er ben ca. 43%
8 Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
  Fyld:
350 gram Kantareller, friske
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sovs:
4 tsk. Syltede grønne peberkorn
10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Kyllingelårene udbenes, de skal stadig hænge samme i et stykke. Benene fra lårene kan brunes af i en gryde i lidt smør, og overhældes med vand og simrer mens kyllingen steger i ovnen.

Fyld:
Kantarellerne hakkes groft, persille og hvidløg hakkes. Det hele ristes sammen på en pande i smør og afkøles let.

Fyldes fordeles i de 4 kyllingelår som lukkes og formes til 4 pølser som ombindes med 2 stykker bacon hver, og til slut pakkes de ind i stanniol, enderne lukkes godt. Lægges i bradepande og sættes i ovnen ved 225 grader C i ca. 1 time og 10 minutter.

Sovs:
Smørret brunes af og de knuste grønne peber ristes let. Drys hvedemelet over og rør det ind i smørret. Den sigtede fond ca. 2.5 dl. tilsættes under konstant omrøring sammen med hvidvin og piskefløde.

Serveres med ovnbagte kartoffelbåde og evt. grønne ærter.

Tips:

Uden for sæson kan tørrede kantareller eller andre svampe bruges til denne ret.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 17797 gange,
og udskrevet 663 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10007 (2382 kcal)
KJ pr. Pers. 2501 (595 kcal)
Vægt ialt 2252 gram
Vægt pr. Pers. 563 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 444 KJ (105 kcal)
Protein 8.8 gram
Fedt 7.2 gram
Kulhydrat 1.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Ole D.  -  2019-10-03 19:57:00
Super, super, super lækker ret, som straks blev en klassiker i vores køkken. Brugte kun overlår, og der var rigeligt kød til 4 personer. Da fruen ikke kom hjem til tiden, stod kødet på eftervarme i ovnen i 30 min., og det var absolut ingen skade til - kødet var super mørt og saftigt. Brugte ikke mel til sovsen, men lod bare fond, vin og fløde stå og koge ind - HUSK salt og peber! En ret man stille og roligt kan starte med midt på eftermiddagen, så man ikke får stress :-)