Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kødboller i tomatsovs

Kødboller i tomatsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Rune Feldtmose

Indsendt :


Kødboller i tomatsovs, billede 4 Kødboller i tomatsovs, billede 1 Kødboller i tomatsovs, billede 2 Kødboller i tomatsovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Tomatsovs:
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
6 Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1 Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 Snackpeber, rød 1 mellem Snackpeber vejer ca 125 gram renset vægt.
1 ds. Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
3 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 Bouillonterning, grøntsag 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
200 gram Pastaskruer
   
  Kødboller:
400 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Timian, frisk
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   


Opskrift:

Tomater kommes i kogende vand til skindet sprækker. Herefter kommes der kold vand over dem og de flåes, og hakkes derefter groft. Løg, gulerødder og snackpeber skæres i tern.

Løg og hvisløg steges et par minutter i olivenolie. Herefter kommes tomater, gulerødder, snackpeber, tomatpure, vand og boillonterning i. Retten simrer i ca 30 minutter.

Ingredienserne til kødboller blandes sammen - dog ikke melet. Melet bruges til at vende kødbollerne i. Herefter steges de og hækdes i sovsen, som får lov at simre yderligere mens pastaen koger. Når pastaen er al dente kommes den i sovsen og retten serveres.

Sovsen er som jeg kan lide den, men den kan sagtens varieres med andre krydderier, måske noget chili, andre rodfrugter eller hvad du nu er til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (4 stemmer)

Opskriften er vist 27679 gange,
og udskrevet 298 gange.


Energi:
KJ total 7833 (1865 kcal)
KJ pr. Pers. 1958 (466 kcal)
Vægt ialt 2016 gram
Vægt pr. Pers. 504 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 388 KJ (92 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 2.6 gram
Kulhydrat 11.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu