hakket svinekød og 200 g hakket oksekød eller 400 g hakket kalv og flæsk200 g. hakket svinekød og 200 g hakket oksekød eller 400 g hakket kalv og flæsk
1
dl.
rasp1 dl. rasp
2-3
spsk.
fløde2-3 spsk. fløde
2
æg2 æg
Salt Salt
peber peber
50-75
g.
bacon50-75 g. bacon
5
dl.
mælk5 dl. mælk
Kulør Kulør
Meljævning Meljævning
Gele Gele
Opskrift:
Kødet røres godt med rasp, æg, fløde, salt og peber til en ret stiv fars.
Formes som en tyk pølse i et smurt ildfast fad/bradepande.
Læg bacon ovenpå i ét lag, så det dækker.
Sæt fadet i en varm ovn (250 gr.) i ca. 20 minutter. Kom herefter mælken, tilsat kulør, ved. Pas på med kold mælk i et varmt fad - god idé lige at lune mælken!
Stegets nu færdig ved ca. 170 gr. i ca. 40 minutter. Dryppes jævnligt med væden.
Hæld væden over i en lille gryde, smag den til med gele, salt og peber og evt. fløde. Soves jævnes, gerne med Maizena sovsejævner. Pas på at sovsen ikke bliver tyk.