1-1,5 cm tykke skiver af KALVEINDERLÅR, ca. 800 gr.4 stk. 1-1,5 cm tykke skiver af KALVEINDERLÅR, ca. 800 gr.
6
spsk.
hvedemel6 spsk. hvedemel
3
æg3 æg
1
dl.
mælk1 dl. mælk
6
spsk.
rasp6 spsk. rasp
250
g.
smør250 g. smør
400
g.
fine ærter400 g. fine ærter
1
tsk.
sukker1 tsk. sukker
800
g.
kolde kogte kartofler800 g. kolde kogte kartofler
1
tsk.
paprika1 tsk. paprika
1
spsk.
engelsk sovs1 spsk. engelsk sovs
Flagesalt Flagesalt
1
citron1 citron
1
lille glas kapers1 lille glas kapers
0.5
peberrod0.5 peberrod
1
lille dåse benfri sild elller ansjoser1 lille dåse benfri sild elller ansjoser
Opskrift:
1. Kødet bankes grundigt vendes i mel og derefter i en blanding af lige dele æg og mælk. Paneringen afsluttes med rasp.
2. Brug den største pande og kom smør på i rigelig mængde. Læg schnitzlerne ned i mængden af smrø. Kryder med flagesalt og peber. Hvis der er for lidt smør brænder schnitzlerne på - husk at det smør du starter med at bruge skal bruges til de brasede kartofler og smørsovsen.
3. Tag schnitzlerne af panden når de er stegt gyldne på begge sider ved middel varme.
4. I det samme brunede smør sprødsteges de kolde kogte faste kartofler (i skiver) krydres med flagesalt peber en knivspids paprika og en skvat engelsk sovs.
5. Smid de brasede kartofler i en si med en sovsekande under så er din sovs klar.
6. Ærterne må ikke koge. Put dem i en skål med en smule salt en klat smør og et lille drys sukker. Overhæld dem med kogende vand fra en el-kedel. Lad ærterne trække et minuts tid. Si dem.
7. Skær citronen i skiver og dæk skiven med kapers. Skrab eller riv peberroden. Kom ansjoser på - RETTEN ER FÆRDIG