Pil løgene og skær dem i grove stykker, og gør det samme med hvidløget. Hæld det meste af olivenolien i en stor gryde og tilsæt løgene og hvidløgene sammen med de tørrede krydderurter, chili og cayennepeberen. Giv løgene et stort drys salt og peber, og tilbered dem med låg på ved middelsvag varme til løgene er bløde og lækre.
Kom den hakkede tomat og tomatkoncentraten ved og rør det hele igennem. Blend det sammen til en sovs med en stavblender, til det hele er findelt. Kom fløden ved og lad det stå udækket ved svag varme og småkoge i lang tid. Gerne et par timer.
Steg kødet med salt og peber på en pande og bræk det i små stykker undervejs. Tilsæt det til sovsen og lad det koge i et lille kvarters tid til det har fundet sammen smagsmæssigt.
Kog spaghetti i saltet vand. Hæld vandet fra og kom det sidste olivenolie ved og bland det godt rundt.
Riv usunde mængder parmesan over og kom en klat pesto på toppen.
Sovsen kan med fordel laves dagen før. Den smager bedst på andendagen.