Glutenfrie pandekager

Glutenfrie pandekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 6 Stk.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Mel - Glutenfrit mel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Labre lækre gudinde

Indsendt :      Red :
Glutenfrie pandekager, billede 4 Glutenfrie pandekager, billede 1 Glutenfrie pandekager, billede 2 Glutenfrie pandekager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Kardemomme, stødt
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Husk fibre 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
50 gram Majsmel
50 gram Rismel
50 gram Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Bland det hele i en skål undtagen mel. Lad det stå i 2 minutter så husken fungere.

Derefter tilsætter du mel og så skal det hvile i køleskabet i mindst et kvarter.

Så tages dejen ud af køleskabet tilsæt evt. vand hvis dejen er for tyk.

Steg pandekagerne til de er lysebrune.

Tips:

6 pandekager på 24 cm. pande





Beskrivelse:

Nem opskrift på glutenfrie pandekager

Her finder du opskriften på skønne, velsmagende glutenfri pandekager lavet på majsmel og rismel med en snert af kardemomme. Når du skal bage glutenfrit, er der visse ting, du skal have styr på. Det er nemlig ikke ligetil som med en almindelig pandekage bagt på hvedemel. Denne opskrift på glutenfrie pandekager er for dig, som lider af glutenallergi, eller som har valgt ikke at spise hvedeholdige fødevarer.

Pandekager som glutenfri - hvad er gluten?

Gluten er et proteinstof, som findes i både hvede, byg og rug, og det er dette protein, som folk med cøliaki eller glutenallergi ikke kan tåle. Når først du har fået sygdommen, skal du lære at leve med den resten af livet. Derfor er det nødvendigt at finde et glutenfrit alternativt til eksempelvis hvedemel, som anvendes i stort set alt bagværk, herunder pandekager. Heldigvis er det ikke svært at lave glutenfri dessert pandekager, som kan nydes med en klat is og syltetøj sammen med venner eller familie.

Selvom om disse nemme glutenfri pandekager kan spises af alle, kan det være, at du gerne vil byde dine gæster på en omgang gode gammeldags pandekager, som indeholder helt almindeligt hvedemel.

karakterer:
Opskriften er vist 11360 gange,
og udskrevet 157 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4263 (1015 kcal)
KJ pr. Stk. 710 (169 kcal)
Vægt ialt 621 gram
Vægt pr. Stk. 103 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 686 KJ (163 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 5.7 gram
Kulhydrat 23.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-07-09 18:08:37
Majsmel kan med fordel udskiftes med boghvedemel, det giver en lækker nøddeagtig smag.