Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Oksekød i fad med låg af kartoffelmos

Oksekød i fad med låg af kartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Plet

Indsendt :


Oksekød i fad med låg af kartoffelmos, billede 4 Oksekød i fad med låg af kartoffelmos, billede 1 Oksekød i fad med låg af kartoffelmos, billede 2 Oksekød i fad med låg af kartoffelmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kartoffelmos:
1500 gram Kartofler til mos 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Oksefadet:
250 gram Bacon i tern
500 gram Skært oksekød i tern Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
250 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
250 gram Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Paprika Delikatesse
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

KARTOFFELMOS:
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre uden salt i ca 20 min. Hæld vandet fra og damp dem helt tørre.

Mos kartoflerne med en el-pisker eller røremaskine og tilsæt mælken lidt efter lidt. Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt og peber.

OKSEFADET:
Svits bacon og kom det over i et ovnfast fad. Brun kød og løg i tern i fedtet fra bacon. Kom det over i fadet. Krydr med paprika, salt og peber.

Sæt fadet med låg eller staniol ind i en kold ovn ved 200 grader alm ovn eller 180 grader varmluft. Lad det stå ca 3 timer.

Tag fadet ud og tilsæt champignon i kvarte og cocktailpølser. Læg kartoffelmosen på som låg og sæt det atter ind i ovnen ca 30 min med denne gang uden låg.

Tips:

Der kan også anvendes svinekød. Det skal kun stå 2 timer inden kartoffelmosen kommer på.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 27950 gange,
og udskrevet 283 gange.


Energi:
KJ total 25559 (6085 kcal)
KJ pr. Pers. 6389 (1521 kcal)
Vægt ialt 4225 gram
Vægt pr. Pers. 1056 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 604 KJ (144 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 10.0 gram
Kulhydrat 8.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Sanne  -  2015-04-10 14:56:10
Hvornår skal fløde og hakkede tomater i?


kujonus  -  2014-02-26 21:47:56
retten er som sådan fin, kan dog godt blive lidt fed og tung, så en salat ved siden af gør underværker og så er der mere end rigelig mad til seks personer og ikke kun fire:)