Blomkål deles i stokke og buketter. Stokke og kartoflerne koges i saltet vand, til de er møre. Hæld vandet fra og blend det med det samme, det skal være som mos. Smag til med salt og peber.
Krydderurter, hasselnødder, hvidløg og olie blendes til en pesto.
Blomkålsbuketter skæres i 1 cm tykke skiver.
Tag et fad med kant, dæk bunden med pestoen men gem lidt til toppen. Put mosen i og sæt rækker af blomkål med mos imellem, så blomkålene står som en lille skov. Drys parmesan og pesto over. Krydr med friskkærnet peber og groft salt.
Denne ret kan spises rå som en delikat crunch sag eller bages i ca. 10 min. ved 180 grader.
Laksen lægges i et smurt fad, krydres med salt og peber og hvidvin på.
Et låg af bagepapir og folie lægges på, og den sættes i ovnen ca. 180 grader i ca. 15 min.