Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Blomkålsgratin

Blomkålsgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Blomkålsgratin, billede 4 Blomkålsgratin, billede 1 Blomkålsgratin, billede 2 Blomkålsgratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Blomkål 1 mellem blomkål vejer ca. 500 gram renset vægt.
   
40 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Kogevand fra kålen 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
Muskat
   
50 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
10 gram Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
Opskrift:
Del blomkålshovedet i halvstore buketter. Kog dem sprød-møre i rigeligt let saltet vand, ca. 5 minutter. Tag dem op. Fordel blomkålene i et smurt ildfast gratinfad.

Bag mel og smør grundigt igennem. Hæld kogelag og mælk i lidt efter lidt og under omrøring. Kog den igennem et par minutter til saucen er jævn. Smag til med salt, hvid peber og muskatnød.

Rør æggeblommerne i saucen når den er kølet en del af. Saucen skal stadig virke tæt og forholdsvis fast.

Pisk æggehviderne stive.

Vend æggehviderne i saucen og hæld over blomkålshovederne. Fordel et tyndt lag rasp og ost udover gratinen. Kom smørklatter på toppen gratiner ca. 40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Servering:
Server fx med en grøn salat vendt med letristede mandler og en sherryvinaigrette tilsat hakkede kapers og persille.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (149 stemmer)

Opskriften er vist 725109 gange,
og udskrevet 20594 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 7217 (1718 kcal)
KJ pr. Pers. 1804 (429 kcal)
Vægt ialt 1970 gram
Vægt pr. Pers. 492 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 366 KJ (87 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 5.6 gram
Kulhydrat 5.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Brian jensen  -  2020-11-08 18:02:40
Jeg må prøver at lave den igen kan huske jeg fik den med Knorr tomatsuppe som sovs smagte som englene synger, og det er lang tid siden jeg har hørt nogen synge

Lis jensen  -  2020-10-24 19:33:39
Retten kan godt fryses

Kirsten Andersen   -  2020-09-04 21:26:30
Et hit, smagte himmelsk. Første gang jeg laver den. Skinken skåret i tern, blandet i sovsen var super.

Super dejlig  -  2020-06-14 19:46:34
Smager som da min mor lavede den, så det er også gode minder. Har lavet den flere gange

Mipso  -  2020-05-11 12:23:30
ALDRIG skinke i, det ødelægger det hele!

  -  2020-02-10 09:05:22
Kan man bruge maizena i stedet for hvedemel? Mvh Ingrid Christensen

  -  2018-07-26 14:33:53
Putter gerne kogt skinke strimler i

Helle Johansen  -  2018-06-19 12:48:22
En variant af gratin . Skær en pakke pølser ud og kom i børnene bliver ellevilde

Tine  -  2018-01-10 16:52:14
Men hvor stort er det ildfaste fad? Jeg vil så stege noget bacon til og udelade skinke/hamburgeryg.

Gitte  -  2016-06-26 15:08:52
Den er rigtig god med skinke i uhhhm

Sanne  -  2016-06-21 13:07:52
i en original opskrift på skinke og blomkålsgratin skal der ikke ost på.

Xenia  -  2016-03-02 17:19:33
En rigtig god opskrift. Jeg bruger altid let-saltede skinkestrimler i gratinen, og gerne en smule chili og paprika. :)

pia kjær  -  2015-07-13 20:35:55
Kan jeg fryse min rest ned ??

Lækkert  -  2015-06-20 18:23:07
Hold da op det smager lækkert, mine børn elsker det.

  -  2015-02-17 15:37:37
Smager som gratin skal

  -  2015-02-15 19:12:59
Smager som gratin skal

Aase  -  2014-04-23 09:43:37
Jeg bruger ofte denne opskrift, men jeg kommer en frikadellefars i bunden, ikke fordi den skal række længere,(det gør den)men fordi det smager godt.

lotte  -  2014-02-04 14:10:12
kan gratin fryses

Maria  -  2012-11-27 18:41:29
Kanon gratin og nem at lave!!! Både mand og børn spiste med velbehag =D

  -  2012-10-05 21:14:38
denne opskrift er rigtig god :)

christine bagge  -  2012-04-21 13:24:44
prøv at tilsætte asparges(hvide) fra dåse, det gir en fantastisk smag sammen med blomkålen.

lARS BOMHOLT  -  2011-06-18 19:31:36
er rigtig god til at spidse

helle antonsen  -  2011-03-23 12:17:43
det var en dejlig rat, min vener var hele vild med den:)

Anna  -  2010-05-06 07:41:09
- Smager også godt med brokkoli og gulerødder:)

RC  -  2009-11-02 18:51:56
En sund herlig og billig ret.

Mig  -  2009-07-09 18:00:35
Det er virkelig den bedste blomkålsgratin, jeg nogensinde har smagt. Kan kun anbefales :-)

7/5-09  -  2009-05-08 17:36:33
Rigtig god, kom gerne lidt skinke skåret i strimler i.

Per  -  2008-08-23 10:11:54
Opbagning og blomkål bør vendes sammen inden de lægges i fadet, og fadet bør smøres og drysses med rasp.

Line12år fra marstal 2007  -  2007-06-16 16:34:06
mm...Blomkålsgratin er min livret

  -  0000-00-00 00:00:00
Smager virkelig godt!!