Chili Con Carne (Slow food style 6 timer)

Chili Con Carne (Slow food style 6 timer), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : JJ

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
800 g.Skært oksekød pr. person
1 Okse suppeben
1 spsk.Spidskommen
1 tsk.Kanel
4 Løg
4 tomat
4 fedHvidløg
1 stor kop Tequila
1 Øl
1 pk.Frisk chili
2 ds.Flåede tomater
2 spsk.Madolie
1 ps.Soltørret tomat
1 ds.Tomat koncentrat
2-4 dl.Vand
1 lille ds. Hytteost
2 ds.Kidney beans
 Salt
 Peber
 Chili krydderi
 
 Tilbehør:
 Brød eller ris
 Cremefraiche
 
Opskrift:
Dagen før: Oksekød, et par groft skårne chili, et par groft skårne hvidløg og øllen sættes til at trække natten over.

Suppeben, spidskommen, kanel og madolie svitses i en gryde sammen.
Øl og væden sies fra det som stod natten over og hældes ud.
Kødet tilsættes til gryden sammen med Tequilaen. Alkoholen koges af.
Når det ikke længere dufter spritet tilsættes de resterende ingredienser skåret groft UNDTAGEN bønnerne, som først tilsættes senere. De friske tomater kan med fordel blancheres og skrællen pilles af, inden de hakkes groft.
Gryden bringes i kog og skal nu have lov at simre i 6-7 timer, til kødet er blevet helt trævlet.
Det sker først efter 6-7 timer, så hav tålmodighed og rør lidt i gryden ind i mellem.
1 halv time før servering tilsættes bønnerne og der laves den endelige tilsmagning med salt, peber og evt. chili, hvis den ønskes stærkere.
Lige før servering tages suppebenet op og smides væk.




Tips:

Der kan serveres enten brød eller ris til. Eller begge dele. Det kan varmt anbefales at putte lidt cremefraiche på, da det mildner den umiddelbare chilieffekt.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chili con carne

karakterer:
Opskriften er vist 9866 gange,
og udskrevet 104 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-03-11 13:28:42
Mette, Jeg skærer det ud inden marinering i mindre stykker. Ogte benytter jeg oksebov eller lignende kød. Men efter 6-7 timer er alt kød mørt og trevlet :-)

  -   2014-11-24 08:51:53
Hvornår og hvordan skal kødet skæres ud? Før eller efter marinering?

  -   2013-12-02 19:20:11
Selvfølgelig ikke 800gr kød pr. person. 200 gr pr. person eller 800 gr til 4 personer. :-)