Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Dalgas gryde

Dalgas gryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Dalgas gryde, billede 4 Dalgas gryde, billede 1 Dalgas gryde, billede 2 Dalgas gryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Svinemørbrad, afpudset
1 tsk. Karry
0.5 dl. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
200 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
20 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Svinebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
12 skiver Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
1 potte Brøndkarse, frisk
2 Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
   


Opskrift:

Mørbraden befries for sener og skæres i små bøffer (ca. 8-10 pr. mørbrad), brunes i olie i en stegegryde eller wok.

Tilsæt løg i halve ringe, champignon i skiver og peberfrugt i strimler. Steges til det er gyldent.

Tilsæt karry som svitses af et øjeblik. Melet vendes i og røres rundt.

Til sidst tilsættes bouillon og fløde og det hele koges yderligere 5 minutter og smages herefter til med salt og peber.

Anretning:
Anrettes med løse ris, og pyntes af med sprødstegt bacon, brøndkarse og tomat.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (48 stemmer)

Opskriften er vist 120169 gange,
og udskrevet 4475 gange.


Energi:
KJ total 9158 (2180 kcal)
KJ pr. Pers. 2289 (545 kcal)
Vægt ialt 2073 gram
Vægt pr. Pers. 518 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 441 KJ (105 kcal)
Protein 9.4 gram
Fedt 6.4 gram
Kulhydrat 2.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Marianne i Nice  -  2016-01-20 03:23:54
Al svinekoed skal helst ikke have for meget, da det ellers bliver meget toert, steger altid mit rosa eller langtidstegt. Isaer moerbrad skal bare have et par min. paa hver side paa en hed pande.


Laß  -  2012-08-27 22:29:51
En rigtig lækker ret, der gik rent ind hos både unge og gamle. Erstattede de friske tomater med en god dåse hakkede tomater og tilføjede hvidløg. Mums...


cecilie  -  2011-10-28 18:57:23
den er rigtig god.. især med kartoffelmos til og bacon


Line  -  2011-01-06 12:55:11
Hmm ikk noget særligt... Den smagte meget bedre på Hotel Dalgas :)


Britta  -  2009-02-03 05:38:51
Helt fantastisk ret - kan også sagtens bruges som "gæstemad".


Louise  -  2008-11-05 12:51:39
Rigtig rigtig god opskrift! Jeg er lidt kræsen, så jeg laver den med kylling, hvilket også er en stor succes ;)


Henning  -  2008-02-17 16:57:52
Dalgas gryde kommer fra Hotel Dalgas skal dog være med både kalve- og svinemørbrad.


Jørgen Møller  -  2007-02-20 10:33:14
Rigtig god ret, som får et ekstra pift, hvis man tilsætter ca. 2 dl. kokusmælk.


Rie2006  -  2007-01-29 00:45:19
Bare suveræn ret


Karianne  -  0000-00-00 00:00:00
Denne ret er HELT KANON, smager bare så godt!


lina  -  0000-00-00 00:00:00
jeg syntes ikke særligt om denne ret. Sovsen var dog god!


Lisbeth  -  0000-00-00 00:00:00
Kanon opskrift