Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Chokolademousse 03

Chokolademousse 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :


Chokolademousse 03, billede 4 Chokolademousse 03, billede 1 Chokolademousse 03, billede 2 Chokolademousse 03, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
225 gram Mørk chokolade 86% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Smør. usaltet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
9 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
6 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
   


Opskrift:

Smelt chokoladen (gerne Guanaja 70%) langsomt i en skål i vandbad. Pisk den sammen med det bløde smør i en stor skål.

Pisk æggehviderne skummende med en el håndpisker. Tilsæt en spsk sukker og fortsæt med at piske på lav hastighed. Når sukkeret er opløst forøges hastigheden til det højeste. Når æggehviderne er stive, drysses den resterende mængde sukker forsigtigt ud over hviderne. Hvis sukkeret tilsættes for hurtigt kan hviderne miste deres bæreevne og blive tynde. Pisk videre til æggehviderne er faste og elastiske. Tilsæt æggeblommerne og vend dem forsigtigt, men grundigt i.

Vend dernæst 1/3 af denne blanding i chokolade/smørmassen. Brug en dejskraber med skaft og bland hurtigt massen ved at vende fra midten og ud mod skålens side samtidig med at skålen drejes. Tilsæt resten af hviderne. Bland til den er ensartet.

Hæld moussen i en soufflé skål eller i portionsskåle og sæt den i køleskab, tildækket.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (87 stemmer)

Opskriften er vist 151459 gange,
og udskrevet 1513 gange.


Energi:
KJ total 10804 (2572 kcal)
KJ pr. Pers. 1800 (428 kcal)
Vægt ialt 760 gram
Vægt pr. Pers. 126 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1421 KJ (338 kcal)
Protein 8.0 gram
Fedt 24.3 gram
Kulhydrat 22.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Henrik  -  2011-09-06 09:38:00
9 æggehvider??? Det bliver jo til over en liter, når det er pisket til skum. Det er da alt for meget! Jeg bruger en rettesnor, der hedder pr. 100 gram chokolade: 1 hvide, 2 blommer, 25 gram smør, 1 dl fløde, 50 gram sukker. Den er nem at huske og giver en fantastisk chokolademousse.


Marianne  -  2010-11-15 15:05:03
Denne dessert er besvælig at lave, desuden synes jeg den smager som æggesnaps med ckokolade i :-(


Pernille 16 år  -  2008-02-26 13:14:18
Hvis jeg ikke tager fejl er det Claus Meyers opskrift fra hans fabelagtige chokolade bog (: Den chokolademousse er og blir' min yndlings dessert xD . Har fået det alt for mange gange xD !!!!!! KAN ANBEFALES !!!!!


Tanja  -  2007-11-15 16:33:07
Super lækker og luftig. Kan varmt anbefales i forhold til de opskrifter med fløde.


Sofie  -  2007-05-14 18:53:49
- Jeg vil bare spørge om der er nogen der ved, om man kan undlade at putte æggeblommer i ?


Chokomanen  -  0000-00-00 00:00:00
Mmm.. Tænderne løber i vand! Fuldfed -men dejlig:D


Camill  -  0000-00-00 00:00:00
Supergod og lækker opskrift. Man skal bare liiige huske på, at man IKKE skal røre i moussen før brug - det vidste jeg ikke!! Så falder den sammen!


sabine christensen  -  0000-00-00 00:00:00
dette er en god opskrift kærlig hilsen sabine