Steens gammeldaws medisterpølse

Steens gammeldaws medisterpølse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ja

Indsendt af : Steenj52

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
1 kg.flæskehak 18% - 22% fedt
1–2 dl.suppe ( Oscar svine bouillon )
100 g.finthakket løg
20 g.Salt
2 g.Peber
3 æg
40 g.hvedemel / rasp.
1.5 m.32-35 svinetarme
 
Opskrift:
1 dl suppe tilsættes kødet sammen med løg,salt,peber og æg, det røres rundt med din renvaskende højre hånd, tilsæt rasp eller mel rør mere rundt, tilsæt lidt mere af suppen, farsen kan sikkert kun tage 1½ dl suppen, farsen røres sammen så den binder, det betyder at når du tager en god håndfuld fars i hånden og lader den hænge frit i luften må den ikke skille af ( ikke lige med det samme).Farsen stoppes ikke for hårdt i en svinetarm 32/35 fås i div supermarked.

ja den sprutter lidt på panden men det gjorde ikke noget. Man kan, hvis man ikke kan leve uden , tilsætte ½ g reven muskatnød pr kg kød, men glem alt om allehånde og nelliker til jul. husk Isteren er flommen på grisen, vi kender det fra med-ister-pølse. Ordet isterbånd hører man også om af og til, og det betyder slet og ret medisterpølse, altså en pølse med ister. altså helt klart en flæskesteg på tube med fedtklumper. God fornøjelse. :-)


Tips:

Det er egentlig utrolig som man glemmer, i mange år har jeg lavet kødfulde medister som aldrig blev helt rigtig, og hvorfor ? fordi en hver idiot udmærket ved, at det er i fedtet at smagen ligger, men vi er så hysteriske med fedt. Det gør ikke noget med fedt en gang i mellem så længe at man ikke overdriver. Det slowfood som vores forældre lavede og smag te fantastisk gider vi ikke lave mere, men når min moster Birthe laver sylte, så køber hun sku et ½ grisehoved, koger det, kødet bliver taget fra, fedtet ligeså, men det vigtigste det er suppen også kaldet "æ spey" og det er den vi skal bruge til vores sylte og medister. nu styrtede jeg ikke ud og købet et ½ hoved, jeg snød og brugte Oscar svine bouillon, når man skal snyde så brug helst Oscar produkter.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Hjemmelavet medisterpølse

karakterer:
Opskriften er vist 10273 gange,
og udskrevet 175 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Hvi  -  2012-11-06 16:45:56
I min mors gamle opskriftsbog på medisterpølse er der anført, at man skal bruge kartoffelmel, og ikke hvedemel, idet smagen af hvedemel ikke altid er væk, selvom om steger medisterpølsen ved god varme. Herudover kan anbefales, at man køber en hel svinenakkefilet, og selv hakker den på kødmaskinen eller food-processer. Det smager bedre, og er også billigere.