Kød, spæk og løg køres gennem kødhakkeren.
Tilsæt krydderier og rør godt sammen.
Tilsæt kold suppe lidt efter lidt til passende konsistens.
Læg tarmene i en skål med lunkent vand. Træk et endestykke over vandhanen og lad vandet løbe igennem, så de åbner sig. Træk lidt af tarmen over maskinens pølsehorn og skub så meget efter, som der kan være.
Træk lidt af tarmen frem, slå en knude på den og kør farsen gennem maskinen, mens du samtidigt trækker let i tarmen, så den fyldes jævnt. Stop ikke for fast- der skal være plads til, at farsen kan udvide sig.
Form hele tiden pølsen med fingrene for at undgå luftblærer. Når du har en passende lang pølse, klemmer du fast til foroven og sno den nogle gange omkring. Hvis du er uøvet, kan du binde af med ufarvet bomuldsgarn.
Når farsen er stoppet i, kan pølserne koges eller steges- hvis du da ikke foretrækker begge dele. Kom pølserne i let kogende vand og lad dem simre i ca 15 minutter. Revner de, har du stoppet for fast og må prikke huller.
Vil du fryse din pølse, behøver den ikke at blive kogt først.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.9
(9 stemmer)
Opskriften er vist 57847 gange, og udskrevet 1103 gange.
Energi:
KJ total 11059 (2633 kcal)
KJ pr. Portion 11059 (2633 kcal)
Vægt ialt 1570 gram
Vægt pr. Portion 1570 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 704 KJ (167 kcal) Protein 13.4 gram Fedt 12.3 gram Kulhydrat 1.3 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Kirsti og Reidar Holme. Norge. - 2020-12-13 21:28:50 Mange takk for en veldig fin og god oppskrift. De smakte deilig. Kan også bruke samme oppskrift til medisterkaker. Vi kommer til å bruke samme oppskrift fremover. Takker for god oppskrift.
Jytte Jakobsen - 2020-06-14 12:46:57 Mange tak for opskriften til medister pølser.
søren Christensen - 2018-10-25 17:49:52 man kommer sgu ikke 1.5 tsk allehånde i den mængde , men kun en knivspids
claus dianalund - 2011-04-30 12:21:15 en rigtig god pølse er alt arbejdet værd, kunne ikke drømme om at købe færdiglavet lav den selv så ved man også hvad den indeholder og kan lave den ekstra mager eks. 3-7% kød, bruger selv kalv/svin hvilket giver en god lidt tør rustik pølse
hilsen claus
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider