Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hjemmelavet medisterpølse

Hjemmelavet medisterpølse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :


Hjemmelavet medisterpølse, billede 4 Hjemmelavet medisterpølse, billede 1 Hjemmelavet medisterpølse, billede 2 Hjemmelavet medisterpølse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Svinekød. uspec.. ca. 10 % fedt. råt
100 gram Spæk fersk
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1.5 tsk. allehånde, stødt
0.5 tsk. Muskat, friskrevet
0.5 tsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
3 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1.5 m. Svinetarm
   
Opskrift:
Kød, spæk og løg køres gennem kødhakkeren. Tilsæt krydderier og rør godt sammen. Tilsæt kold suppe lidt efter lidt til passende konsistens.


Læg tarmene i en skål med lunkent vand. Træk et endestykke over vandhanen og lad vandet løbe igennem, så de åbner sig. Træk lidt af tarmen over maskinens pølsehorn og skub så meget efter, som der kan være.

Træk lidt af tarmen frem, slå en knude på den og kør farsen gennem maskinen, mens du samtidigt trækker let i tarmen, så den fyldes jævnt. Stop ikke for fast- der skal være plads til, at farsen kan udvide sig.

Form hele tiden pølsen med fingrene for at undgå luftblærer. Når du har en passende lang pølse, klemmer du fast til foroven og sno den nogle gange omkring. Hvis du er uøvet, kan du binde af med ufarvet bomuldsgarn.

Når farsen er stoppet i, kan pølserne koges eller steges- hvis du da ikke foretrækker begge dele. Kom pølserne i let kogende vand og lad dem simre i ca 15 minutter. Revner de, har du stoppet for fast og må prikke huller.

Vil du fryse din pølse, behøver den ikke at blive kogt først.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 48120 gange,
og udskrevet 946 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 11059 (2633 kcal)
KJ pr. Portion 11059 (2633 kcal)
Vægt ialt 1570 gram
Vægt pr. Portion 1570 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 704 KJ (167 kcal)
Protein 13.4 gram
Fedt 12.3 gram
Kulhydrat 1.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jytte Jakobsen  -  2020-06-14 12:46:57
Mange tak for opskriften til medister pølser.

søren Christensen  -  2018-10-25 17:49:52
man kommer sgu ikke 1.5 tsk allehånde i den mængde , men kun en knivspids

claus dianalund  -  2011-04-30 12:21:15
en rigtig god pølse er alt arbejdet værd, kunne ikke drømme om at købe færdiglavet lav den selv så ved man også hvad den indeholder og kan lave den ekstra mager eks. 3-7% kød, bruger selv kalv/svin hvilket giver en god lidt tør rustik pølse hilsen claus