Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Ungarsk gullasch (den ægte)

Ungarsk gullasch (den ægte), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Ungarn

UngarnFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Larstub

Indsendt :


Ungarsk gullasch (den ægte), billede 4 Ungarsk gullasch (den ægte), billede 1 Ungarsk gullasch (den ægte), billede 2 Ungarsk gullasch (den ægte), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
5 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 spsk. Paprika, edelsuss
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 laurbærblade
1 tsk. Kommen, frø 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 45 gram
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Kulør
   
Opskrift:
Kødet skæres i tern. ca. 2x2 cm. Smelt lidt af fedtstoffet i en gryde. Brun kødterningerne heri - evt. af 2 omgange, tag kødet op igen.

Smelt resten af fedtstoffet og put løgene i store tern i. De skal ikke brunes, men blot varmes og blive blanke under omrøring - tager ca. 1 min.

Put kødet tilbage i gryden og tilsæt salt, peber, Paprika og mel. Rør rundt et øjeblik til melet hænger ved kødet og tilsæt derefter boullionen lidt ad gangen under omrøring.

Når det er ved at koge og jævnet tilsættes laurbærblade og kommen skru ned for varmen og lad det simre ca. 1½ time. Rør rundt i retten ind imellem.

Efter 45 min. Tilsættes peberfrugterne skåret i ikke for tynde strimler og delt i 3-4 stykker pr. strimmel,
Hvis retten bliver for tyk tilsættes evt. mere væde og hvis den er for tynd mere mel(jævning).

Ovennævnte er den ÆGTE Gullasch, men den kan naturligvis laves på andre måder. Ønskes den lidt mere cremet kan halvdelen af boullionen skiftes ud med piskefløde.

Der kan også tilsættes Cocktail-pølser og tomatpure eller flåede/hakkede tomater. Så er det blot ikke længere en gullasch, men en gryderet…

Serveres med hjemmelavet kartoffelmos. Smager himmelsk!

Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Ungarsk gullasch

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (14 stemmer)

Opskriften er vist 122641 gange,
og udskrevet 1827 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 6066 (1444 kcal)
KJ pr. Pers. 1516 (361 kcal)
Vægt ialt 1551 gram
Vægt pr. Pers. 387 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 391 KJ (93 kcal)
Protein 8.9 gram
Fedt 5.3 gram
Kulhydrat 2.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jess  -  2018-11-24 19:22:50
Den ægte gullasch bliver det aldrig. ungarerne ville aldrig bruge hverken laurbærblad, kommen, røde og grønne peberfrugt (de bruger sjovt nok paprika) hvedemel og i særdeleshed Aldrig kulør. Man tilsætter heller ikke væde i nogle form og da slet ikke bouillon.

  -  2017-04-16 10:30:49
Min ungarske kæreste er særdeles uenig.

2016 13 - 12   -  2016-12-13 11:08:47
super god ret

gax  -  2014-01-14 17:05:47
Oprindelsesland må være Ungarn, hvis det er den ægte...

Vildbassen  -  2013-04-03 17:20:40
Super god ret - og rigtig god gennemgang :-)

larstub  -  2012-10-22 05:05:59
fik ikke skrevet i opskriften at det skal være et stort løg - ellers evt 2. Jeg deler nornalt løget i 4 og skærer så "bådene" ud i 3-4 stykker afhængig af løgets størrelse