Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Verdens bedste svensk pølseret

Verdens bedste svensk pølseret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Pølser

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 30 minutter

Fryseegnet : nej

Indsendt af : liane

Indsendt :


Verdens bedste svensk pølseret, billede 4 Verdens bedste svensk pølseret, billede 1 Verdens bedste svensk pølseret, billede 2 Verdens bedste svensk pølseret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kogte kolde kartofler
500 gram Pølser
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 tsk. Paprika, edelsuss
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
lidt Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
  Purløg, frisk
   


Opskrift:

Skær pølser og de kogte kartofler i mindre stykker. Pil og hak løget.

Lad smørret blive gyldent og svits da løget der i i ca. i min. Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse i ca. 3 min. Skru ned til jævn varme og tilsæt kartofler, tomatpure og de øvrige ingredienser.

lad retten koge i ca. 10 min og så er den klar til at blive serveret.

Pynt gerne med frisk klippet purløg.




Beskrivelse:

Svensk Pølseret

Selvom navnet kunne indikere andet, er retten overraskende nok ikke en svensk opfindelse, men derimod rygtes det at nogle spejdere opfandt den på en lejrtur. Om det er sandt eller ej, så er vi bare glade for at retten er opstået. Svensk pølseret er en hurtig, nem og lækker ret, der med garanti vil blive et hit.

Svensk pølseret - en klassiker

Til trods for navnet er svensk pølseret gået hen og blevet en dansk klassiker. Retten er dejligt simpel, og kræver ikke meget af din tid i køkkenet. Retten egner sig godt til alle årstider og kan spises som både frokost og aftensmad. Samtidigt findes der er et hav af forskellige måder at gøre din version af svensk pølseret til din egen klassiker.

Svensk pølseret med personligt præg

Selvom vi her på Alletiders Kogebog synes, at denne opskrift er verdens bedste version af svensk pølseret, er det jo altid helt forskelligt hvad vi foretrækker. Med svensk pølseret er der en bred vifte af forskellige muligheder for at sætte dit eget personlige præg. Til opskriften kan du vælge at tilføje lidt sundere ingredienser som blomkål, rodfrugter eller champignon. Der kan dog også tilføjes forskellige former for pølser, bacon og pasta. Alt sammen kan være med til at skabe en ny og lækker smagsoplevelse for dig og dine nærmeste.



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (637 stemmer)

Opskriften er vist 1250336 gange,
og udskrevet 19278 gange.


Energi:
KJ total 10577 (2518 kcal)
KJ pr. Pers. 2644 (629 kcal)
Vægt ialt 1782 gram
Vægt pr. Pers. 445 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 593 KJ (141 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 8.6 gram
Kulhydrat 11.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Ib  -  2018-03-27 12:48:57
Faktisk den opskrift jeg selv bruger. 😁 Kan ikke laves bedre....


Line  -  2018-02-24 19:15:56
Jeg tilsætter lidt ketchup i retten her. Ca. 1 spsk. det synes jeg afrunder og så er alles paletto :D


John Johansen  -  2018-02-04 12:25:38
Martin [Delicious & Sweet]! Piskefløde er den eneste madløsning! 18% har intet at gøre i mad. Tilsæt vand hvis du vil have det tyndere.


Sheila andersen   -  2018-01-14 14:35:22
Kan det fryses ?


ummm  -  2017-11-30 17:12:35
god opskrift en opskrift der skal prøves.


j  -  2017-11-24 09:23:05
God opskrift men kan kun give 3 stjærner Vis den skulle have 5 så skulle der kålpølser og bacon i


Karsten m  -  2017-09-15 17:52:59
Smager super. Kan det fryses?


Sigrid Marie  -  2017-08-13 17:23:38
MMMmmmmm. Det er bare så lækkert med sådan en pølse ret så den for 5 stjerner af mig. GOD OPSKRIFT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Julie H  -  2017-06-28 00:58:55
Dejlig nem og hurtiglavet ret. Mange tak 😉👍


mad mad mad   -  2017-05-13 15:33:14
Siden den for så mange gode kommentarer tror jeg også jeg prøver den


Michael Alexander  -  2017-02-06 18:24:42
God opskrift. Hvis man gemmer kartoffelvandet - gerne tilsat en terning grøntsagsbouillon - kan det sagtens erstatte det meste af fløden, det tykner faktisk på samme måde. Desuden kommer vi hakket hvidløg i, når vi svitser pølserne - du kan ikke smage dem bagefter, men de fremhæver de øvrige smagsindtryk i retten. Og så skal der altid lidt Dijon-sennep i sammenkogte retter, giver et pift til smagsløgene.


Martin [Delicious & Sweet]  -  2016-11-04 16:08:49
Fremragende opskrift, den smager godt og giver også en smule kunstnerisk frihed. Jeg vil anbefale madfløde 18% fremfor piskefløde. Piskefløde er ikke en optimal madløsning.


Maria  -  2016-08-30 21:44:13
Jeg kom til at putte tre tsk cayennepeber i i stedet for paprika og puttede så 3 tsk paprika i bagefter. Giver retten en spark uden at blive stærkt og smager dejligt!


Tommy  -  2016-08-27 17:13:51
Den er lang tid om at stivne i sovsen. De 10 min kan ikke lade sig gøre. Men smager godt


Ingelise  -  2016-08-11 16:35:53
Det er en hamrede god ret ikke sidste gang vi prøver den😊😊😊😊


Ditte  -  2016-05-23 18:32:35
Vildt god! Prøv at tilsæt lidt æbleeddike, det er godt!


Steffen B.  -  2016-03-18 20:03:56
@Marianne D; - Retten kan godt fryses, purløg bliver dog blødt, men bevarer smagen.


Søren W  -  2016-02-18 16:37:53
Lad retten stå i køleskab 1 døgn og genopvarm dagen efter - så smager den ENDNU bedre


Marianne D  -  2016-02-03 21:06:44
Kan retten fryses???


Jan V  -  2015-10-28 10:06:30
Bruger opskriten som den står, dog smider jeg også lige 200 g. bacon i skiver oveni, som jeg svitser sammen med løj og pølser. Det bliver da ikke bedre :)


Kristian W  -  2015-10-15 18:41:46
Tilsæt 1 dl. eddike samt 2 spiseskeer med sennep og retten vil få 5****! Velbekommen


Johnny   -  2015-08-24 13:52:15
Super god ret prøv med kålpølser og rødløg smager meget bedre


Knud Laursen  -  2015-03-13 09:15:52
Vores barnebarn på knapt tre år sad og så fjernsyn ca. halvanden time efter, at vi havde spist. Pludselig vender han sig og siger: "Farfar, du skal komme i morgen igen og lave aftensmad"......så havde den svenske pølseret ikke været helt forkert.


Elo  -  2015-01-25 13:11:33
Jeg var engang i Sverige hvor vi fik pølseret med sild. Det smagte bare herligt. Har prøvet retten her med 5-6 sild i lage tilsat. Det er næsten min livret!


Sheila8  -  2014-08-11 12:58:49
Virkelig god ret :)