Benløse fugle af lårtunge

Benløse fugle af lårtunge, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Pernille

Indsendt :



Ingredienser:
1 Lårtunge (okse)
 Salt
 Peber
3-4 Løg
 Bacon eller spæk i skiver
 Olie eller smør til bruning
0.5 fl.Hvidvin
 Vand
 Laurbærblade
2 dl.Mælk eller fløde
 Meljævning
 Kulør
 
Opskrift:
Først pudses lårtungen og den skæres ud i tynde skiver.

Herefter hakkes løgene fint og blandes med rigeligt salt og peber.

Kødskiverne trykkes flade og krydres med løgblandingen. En skive bacon eller spæk lægges over, og kødskiven rulles sammen.
Rullen ("fuglen") bindes med snor eller sikres med kødnål.

Gulerødder, æbler, svesker og lign. kan også bruges til fyld i "fuglene".

Smelt lidt smør eller olie på en pande og brun "fuglene" på alle sider.

De brunede "fugle" lægges i en tykbundet gryde, og der hældes vin og vand ved (ca. 50 % af hver).
"Fuglene" behøver ikke være dækket helt.
Laurbærblade lægges ved.

"Fuglene" skal simre 35-60 minutter.

Herefter tages "fuglene" og laurbærbladene op.

Sovsen koger op, der tilsættes evt. 1 tsk. sukker. Der tilsættes mælk eller fløde.

Sovsen jævnes efter smag, og der tilsættes kulør.

"Fuglene" lægges tilbage i sovsen og serveres med surt og kartoffelmos.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Benløse fugle

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 9126 gange,
og udskrevet 218 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu