Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Benløse fugle

Benløse fugle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

Skært oksekødUkendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt af : Bjørn Kok

Indsendt :


Benløse fugle, billede 4 Benløse fugle, billede 1 Benløse fugle, billede 2 Benløse fugle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
100 gram Spæk fersk
100 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
   
175 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
75 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
8 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Oksekødet skæres i 7-8 skiver på tværs af kødtrådene, bankes, krydres med salt og peber.

Spæk og gulerod skæres ligeledes i 7-8 stave som lægges på kødet og det rulles, ombindes med garn eller lukkes med stegenåle.

Kød og løg brunes.
Drysses med mel og afbages, tilsæt vand og tomatpure, dækkes med låg og braiseres i gryde til kødet er mørt, 1-1.5 time.

Kødet tages op, når det er mørt, garn eller nåle fjernes. Skyen sigtes og smages til med fløde, salt og peber.

De benløse fugle serveres i saucen med kartoffelmos.

Tips:

Af kød kan bruges underbov – tyksteg – eller lignende




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (385 stemmer)

Opskriften er vist 216186 gange,
og udskrevet 5062 gange.


Energi:
KJ total 9592 (2283 kcal)
KJ pr. Pers. 2398 (570 kcal)
Vægt ialt 1989 gram
Vægt pr. Pers. 497 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 482 KJ (114 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 8.6 gram
Kulhydrat 2.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Michael Bertelsen  -  2016-11-30 20:37:13
Jeg tænker ikke, der skal gulerødder i. I øvrigt vil jeg i stedet for vand bruge en oxesuppe/fond.


Svend  -  2015-12-28 16:37:39
Brug løg i stedet for gulerødder så er den god.


Jyden  -  2015-05-28 00:33:10
En god bacon samt persille er heller ikke værst i fuglene hvis man ikke er til spæk:) mos og rødbeder er et must som tilbehør!


Tanja  -  2011-11-12 11:32:52
Hvad er spæk????


bibi  -  2011-09-16 16:48:39
der SKAL spæk i til benløse fugle men der er jo ingen som siger at man skal spise det. Det er med til at give den gode smag


Mama4  -  2010-04-11 10:46:14
Lavede den med flydende oksefond fra Oscar, puttede flæsk i den ene halvdel, persille i den anden halvdel, puttede en halv liter fløde i da det havde kogt i næsten 1 time, og puttede en lille sjat rødvin i, da jeg smagte den til. Havde hverken gulerødder eller porrer, så nøjes med løg. Og valgte almindelige kogte kartofler. Formidabel ret! En ren 10'er fra hele familien :) Tak for alle de gode råd


Dorte  -  2009-10-11 13:45:06
En sjat rødvin i saucen, så er den næsten perfekt :)


Kat  -  2007-10-30 16:21:54
De er lidt kedelige med gulerødder, men prøv med porrer..Så biver de rigtig gode


birdiebirthe  -  2007-04-04 23:45:44
Jeg er ikke så vild med spæk, så jeg ruller hakket persille ind i kødet. Rigtig god spise!!


Niels Jermiin Nielsen  -  2007-03-11 19:54:12
Kan også serveres med ris - og hvis man er lidt doven kan man få kartofler til istedet for kartoffelmos. Man behøver ikke at drysse med mel og afbage - man kan bare tilsætte fløde til sidst og lade det koge ind som en sovs. Det får man sådan en god sidefælsk af!! ;-)