Okseskank Esterhazy

Okseskank Esterhazy, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Osso Buco

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Okseskank Esterhazy, billede 4 Okseskank Esterhazy, billede 1 Okseskank Esterhazy, billede 2 Okseskank Esterhazy, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Okseskank (osso buco) Ca. 25% af vægten på osso buco er ben
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
10 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
400 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
400 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
400 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Kartoffelmos:
1000 gram Kartofler til mos, skrællet vægt 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Rens og skræl grønsagerne, ca. halvdelen af grønsagerne skæres i tændstiks tynde strimler ca. 5 cm. lange også julienne, dette gøres nemmest på et mandolinjern.

Resten af grønsagerne skæres i grove stykker, og her kan rester fra mandolinjern fint bruges. De grove grøntsager ristes af i olie en gryde og tages op.

Herefter brunes okseskankene i samme gryde, der drysses lidt mel over og afbages. Bouillon, ristede grøntsager og tomatpure kommes i gryden som bringes i kog. Læg låg på og lad det småsimrer 2-3 timer til kødet er mørt.

I mellemtiden blancheres de tyndt strimlede grønsager ca. 2 minutter i letsaltet kogende vand. De hældes i en sigte og overhældes med koldt vand, hvorefter de kan stilles til side indtil servering.
Lige inden servering kommes de i en gryde med smeltet smør og dampes møre og lune.

Okseskankene fiskes op og holdes varme. Skyen sies over i en ny gryde og der tilsættes piskefløde og fonden koges ned. Drys evt. lidt mel over den siede sky og lad det opsuge i fedtet på overfladen inden piskefløden tilsættes. Når skyen er kogt ned til tilpas tykkelse, smages den til med reven citronskal og citronsaft, salt og peber.

Retten serveres med kartoffelmos se opskrift på kartoffelmos her





karakterer:
Opskriften er vist 1940 gange,
og udskrevet 30 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 21714 (5170 kcal)
KJ pr. Pers. 5428 (1292 kcal)
Vægt ialt 5379 gram
Vægt pr. Pers. 1344 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 403 KJ (96 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 5.3 gram
Kulhydrat 5.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu