Sund Mørbradgryde med grøntsager

Sund Mørbradgryde med grøntsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Sund Mørbradgryde med grøntsager, billede 4 Sund Mørbradgryde med grøntsager, billede 1 Sund Mørbradgryde med grøntsager, billede 2 Sund Mørbradgryde med grøntsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Svinemørbrad, afpudset
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
500 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
500 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
   
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 spsk. Paprika, røget
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Madlavningsfløde 8% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
125 gram Kalkunbacon i skiver
125 gram Kyllingecocktailpølser
   
  Rodfrugtmos:
600 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
100 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
200 gram Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
200 gram Pastinak 1 pastinak vejer ca. 150 gram skrællet vægt
0.5 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Mørbraden skæres i skiver og vendes i mel og brunes i gryden, tages op på en tallerken.

Porrer i skiver brunes sammen med champignon i skiver.
Tilsæt tomatpure, drys paprika og mel over og rør det i løg og champignon. Tilsæt fløden og kog op og rør så tomaterne i.
Læg mørbraderne i og småsimrer i ca. 20 minutter.

Til allersidst kommes Kalkunbacon skåret i tern og cocktailpølserne i som blot skal varmes med.

Serveres med rodfrugtmos.

Rodfrugtmos
Kog kartofler og grøntsager møre i vand uden salt. Hæld vandet fra og damp rodfrugterne tørre.

Varm mælken, og hæld den i mosen lidt af gangen. Brug en håndmikser til at mose kartoflerne og grøntsagerne, og pisk nogenlunde klumpefrit sammen med smørret.

Smag til med salt og peber, men stop piskningen, ellers risikerer du at mosen bliver 'lang' og sej.





karakterer:
Opskriften er vist 11065 gange,
og udskrevet 256 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12447 (2963 kcal)
KJ pr. Pers. 3111 (740 kcal)
Vægt ialt 3823 gram
Vægt pr. Pers. 955 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 325 KJ (77 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 3.1 gram
Kulhydrat 7.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu