Laktosefri risengrød

Laktosefri risengrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
Grød og VællingRet : Grød og Vælling - Mælkegrød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Laktosefri risengrød, billede 4 Laktosefri risengrød, billede 1 Laktosefri risengrød, billede 2 Laktosefri risengrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Grødris 1 tsk. 5 gram.
1 spsk. 14 gram.
1 dl. 90 gram.
   
10 dl. Laktosefri sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Vandet bringes i kog og risene tilsættes. De koger i vandet et par min.
Mælken tilsættes og retten bringes i kog under omrøring. Grøden koger ca. 1 time fra hvornår den begynder at koge, hvorefter den smages til med salt.

Den laktosefrie sødmælk er tilsat et enzym der spalter mælkens laktose og dette gør at grøden har nemmere ved at blive brun i bunden, så vær omhyggelig med at få rørt i grøden tit.

Serveres med kanelsukker og evt. en smørklat.

Fordelen ved at koge risene i vandet et par minutter er, at grøden ikke brænder så nemt på.

Tips:

Synes du grøden brænder for nemt på med laktosefri mælk så er der disse 2 alternativer blot skift den almindelige sødmælk ud med laktosefri.

Har du en en sous vide kan du følge opskriften her

Eller i en stegepose som her





karakterer:
Opskriften er vist 4902 gange,
og udskrevet 51 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4200 (1000 kcal)
KJ pr. Pers. 2100 (500 kcal)
Vægt ialt 1227 gram
Vægt pr. Pers. 613 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 342 KJ (81 kcal)
Protein 3.4 gram
Fedt 3.0 gram
Kulhydrat 10.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu