Laktosefri risengrød
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris Kilde : Per K. Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vandet bringes i kog og risene tilsættes. De koger i vandet et par min.
Mælken tilsættes og retten bringes i kog under omrøring. Grøden koger ca. 1 time fra hvornår den begynder at koge, hvorefter den smages til med salt. Den laktosefrie sødmælk er tilsat et enzym der spalter mælkens laktose og dette gør at grøden har nemmere ved at blive brun i bunden, så vær omhyggelig med at få rørt i grøden tit. Serveres med kanelsukker og evt. en smørklat. Fordelen ved at koge risene i vandet et par minutter er, at grøden ikke brænder så nemt på. Tips: Synes du grøden brænder for nemt på med laktosefri mælk så er der disse 2 alternativer blot skift den almindelige sødmælk ud med laktosefri. Har du en en sous vide kan du følge opskriften her Eller i en stegepose som her |
|
Opskriften er vist 8319 gange,
og udskrevet 57 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne