Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bentes grønlangkål (sønderjysk)

Bentes grønlangkål (sønderjysk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Grønkål

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er fryseegnet

Indsendt af : bente

Indsendt :



Ingredienser:
3-4 pakkerfrosne hakket kogt grønkål (de flade sønderjyske)
½ kogt hvidkål – hakkes med den grove skive i kødhakkeren
5-6 kolde kogte kartofler hakkes med den grove skive i kødhakkeren
3-5 dl.(eller efter behov) sky fra det kogte røgede kød (hamburgryg flæsk og kålpølser)
3 dl.Fløde
100 g.Smør
 Salt
 peber
 sukker
 
Opskrift:
Dagen før:
Den optøede grønkål lægges til afdrypning
Hvidkål koges og hakkes, og lægges til afdrypning

På dagen:
Resten af væsken knues ud af grønkål og hvidkål.

Hamborgryg kommes i vand og simrer i ca 25 – 30 min
Kålpølserne lægges ned til hamborgryggen, og koges med i 10 min.
Hviler i mindst 20 min. (det skal være så tidligt at suppen er klar når kålen skal laves)

Grønkålen (nemmest er det at varme kålen i mikroovnen. Inden resten af ingredienserne kommes i)
Kom suppen fra hamborgryg og pølserne i, samt smør og fløde, salt peber og sukker.

Det hele varmes rigtig godt igennem, pas på det ikke brænder på.
Smag til med salt peber og sukker.

Holdes varm mens du laver de brune kartofler, det tager ca ½ time


Tips:

Dagen efter er kålen endnu bedre.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Grønlangkål

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)

Opskriften er vist 13609 gange,
og udskrevet 141 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu