Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Røget laks med peberrodscreme

Røget laks med peberrodscreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :

Røget laks med peberrodscreme, billede 4 Røget laks med peberrodscreme, billede 1 Røget laks med peberrodscreme, billede 2 Røget laks med peberrodscreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Laks koldrøget 1 skive koldrøget laks vejer ca. 35 gram
   
  Peberrodscreme:
0.5 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
1 dl. Creme fraiche 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 spsk. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
1 spsk. Peberrod, revet Revet peberrod sælges gerne i breve/poser af 40 gram.
0.5 tsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Scones:
225 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Scones:
Bland mel med bagepulver. Skær smørret i mindre stykker og smuldrer det i dejen. Saml dejen med mælken og ælt den hurtigt til en ensartet dej. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse a ca. 1 cm. Stik runde boller ud med en dejudstikker ca. 7 cm. i diameter. Saml den overskydende dej og gentag udstikningen.

Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og drys med groft salt. Bag sconsene ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 10 min., til de er gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.


Peberrodscreme:
Hak løget meget fint og rør det sammen med creme fraiche, hakket dild og peberrod. Smag cremen til med citronsaft, salt og peber.


Servering:
Fordel laksen på 4 tallerkener sammen med peberrodscremen. Pynt med dild og server de små scones til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (13 stemmer)

Opskriften er vist 194627 gange,
og udskrevet 4846 gange.


Energi:
KJ total 9403 (2238 kcal)
KJ pr. Pers. 2350 (559 kcal)
Vægt ialt 799 gram
Vægt pr. Pers. 199 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1176 KJ (280 kcal)
Protein 11.5 gram
Fedt 16.3 gram
Kulhydrat 22.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Beth  -  2012-05-02 12:14:33
Lavede kun peberrodscremen. Brugte den til en skive røget laks på brød. Vidunderlig velsmagende peberrodscreme. Kan anbefales.