Scones:
Bland mel med bagepulver. Skær smørret i mindre stykker og smuldrer det i dejen. Saml dejen med mælken og ælt den hurtigt til en ensartet dej. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse a ca. 1 cm. Stik runde boller ud med en dejudstikker ca. 7 cm. i diameter. Saml den overskydende dej og gentag udstikningen.
Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og drys med groft salt. Bag sconsene ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 10 min., til de er gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.
Peberrodscreme:
Hak løget meget fint og rør det sammen med creme fraiche, hakket dild og peberrod. Smag cremen til med citronsaft, salt og peber.
Servering:
Fordel laksen på 4 tallerkener sammen med peberrodscremen.
Pynt med dild og server de små scones til.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.4
(15 stemmer)
Opskriften er vist 213220 gange, og udskrevet 4988 gange.
Energi:
KJ total 9403 (2238 kcal)
KJ pr. Pers. 2350 (559 kcal)
Vægt ialt 799 gram
Vægt pr. Pers. 199 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1176 KJ (280 kcal) Protein 11.5 gram Fedt 16.3 gram Kulhydrat 22.8 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Beth - 2012-05-02 12:14:33 Lavede kun peberrodscremen. Brugte den til en skive røget laks på brød.
Vidunderlig velsmagende peberrodscreme. Kan anbefales.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider