|
3–400 | g. | Kyllingebryst (skæres i 2 cm chunks)3–400 g. Kyllingebryst (skæres i 2 cm chunks) | 6–800 | g. | Skært oksekød (skæres i 2 cm chunks)6–800 g. Skært oksekød (skæres i 2 cm chunks) | 2 | | store løg (Store chunks)2 store løg (Store chunks) | 4 | fed | hvidløg (Finhakkes)4 fed hvidløg (Finhakkes) | 1 | tsk. | Stødt tørret chili1 tsk. Stødt tørret chili | 1 | tsk. | Sort peber1 tsk. Sort peber | 2 | tsk. | Spidskommen2 tsk. Spidskommen | 2 | spsk. | Stødt koriander2 spsk. Stødt koriander | 2 | | laurbærblade2 laurbærblade | 2 | spsk. | Paprika 2 spsk. Paprika | | Evt. | 1 tsk. Røget paprika Evt. 1 tsk. Røget paprika | | | et skvæt god balsamico max. ¼ dl. et skvæt god balsamico max. ¼ dl. | 1 | | fond du chef kyllingfond1 fond du chef kyllingfond | 1 | | fond du chef oksefond1 fond du chef oksefond | 1 | | Fond du chef grøntsagsfond1 Fond du chef grøntsagsfond | 0.5 | | Porter Øl0.5 Porter Øl | 2 | ds. | hakkede tomater2 ds. hakkede tomater | 2.5 | dl. | piskefløde2.5 dl. piskefløde | 1 | kop | stærk kaffe ca. 1 ½ dl.1 kop stærk kaffe ca. 1 ½ dl. | 50 | g. | Mørk chokolade50 g. Mørk chokolade | 2 | stk. | habanero chili uden stilk og kerner (Finthakkes)2 stk. habanero chili uden stilk og kerner (Finthakkes) | 2 | ds. | røde kidney bønner2 ds. røde kidney bønner | 2 | | røde peberfrugter (I store chunks)2 røde peberfrugter (I store chunks) | | | en lille håndfuld frisk koriander (snittes fint) en lille håndfuld frisk koriander (snittes fint) | | | |
| |
Svits kyllingestykkerne godt af, så de bliver brune, og tag dem op af gryden, og i en skål. Svits så bacon rigtig godt og tag baconen op af gryden, og lig det i samme skål som kyllingen, da det først skal i retten senere.
Svits så oksekødet rigtig godt. Når der så er godt branket, så tilsæt løg og hvidløg og svits med oksekødet i 2 minutter under lidt omrøring. Tilsæt så alle de tørrede krydderier og svits dem let af, mens der vendes godt rundt i gryden.
Tilsæt så porter, balsamico samt fond. Og lad porteren koge lidt ned. Tilsæt så de flåede tomater og det friske chili . Læg så låg på og lad det simre et par timer ved lav varme. Fyld lidt vand på, ind i mellem, så det ikke bliver for tørt i gryden.
Efter et par timer, så tilsætter du den stegte kylling, den stegte bacon, Kidney bønner og peberfrugterne. Kog det hele op igen, og lad derefter retten simre ved lav varme under låg yderligere 20 minutter. Igen fyld vand på så det får den rette konsistens.
Tilsæt så fløden og chokoladen, og sluk for blusset når det begynder at koge let igen. Lad det trække under låg 10 minutter. Smag til med salt og bland så der friske koriander i…!!
Tips:
Spis med Jasmin ris, flutes og en klat Creme Fraise (Mindst 18%)
Smager også fremragende dagen efter... Så man kan sagtens forberede den dagen i forvejen, hvis man får gæster, og så varme den op.
|