Porchetta

Porchetta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : HCB TRYK

Indsendt :


Porchetta, billede 4 Porchetta, billede 1 Porchetta, billede 2 Porchetta, billede 3
Fotograf: HCB TRYK  

Ingredienser:
4.5 kg.slag fra grisen
 
 Stort bundtkoriander
 
 stort bundtbredbladet persille
 
3 stilkeOregano, plukkes af og bruges uden stilk
 
3 stilkeRosmarin plukkes af og bruges uden stilk
 
2 Citroner (revet skal heraf) + saften fra den ene
 
1 stk.afpudset svinemørbrad
 
2 Stk.rødløg
 
5 fedhvidløg
 
 Salt
 peber
 
 Olivenolie
 
0.5 chili (stærk)
 
Opskrift:
Slag fra grisen:
Bed slagteren om at det skal være fra den gode side hvor ribbenene sidder jeg måtte dog selv skære et par ribben fra da jeg kom hjem men jeg fik et perfekt stykke på små 4.5 kg.)

Alle krydderurter/løg/hvidløg/chili hakkes fint, citronskal tilsættes sammen med saften fra den ene, og røres sammen med olie (pas på med olien, hvis du bruger for meget fosser det bare ud af begge ender når slaget er snøret sammen). Godt med salt tilsættes, og så peber efter behag.

Når du har rørt det hele sammen ruller du dit slag ud, og ligger det med skindsiden ned, herefter smører du din blanding ud på slaget, ligger din mørbrad i midten og snører slaget sammen med bomuldsgarn til sværen når hinanden. Til snøringen er det en RIGTIG god idé at være to, så har jeg ikke sagt for meget om de eder og forbandelser der blev udspyet da jeg prøvede at gøre det selv.

Nu delen med varmrøgning, som sagt gav jeg min 3 timer i rygeovn, dette var blot fordi at da jeg læste om retten kom jeg til at tænke på hjemmerøget bacon, så det syntes jeg var en rigtig god idé.

Har man ikke en rygeovn, kan man som sagt blot springe over til grillen med grisen. Vil man dog virkelig gerne ønske sig tilbage til Italien, hvor man tilbereder over åben ild, og snakken (med armene) går over et glas rødvin, så kan man smide noget tørret træ ovenpå kullene, så får man altså den gode autentiske røgede smag med også.

For mit egen vedkommende startede jeg kl. 13.00 og vi spiste kl. 20.00 så det tog lang tid, efter røgning i 3 timer lod jeg den hvile i ½ time, derefter fik den ca. 2 timer på grillen, eller til centrum temp. På 70 g.

Lad blot grisen hvile ½ time inden at du skærer den ud i 2 cm. skiver.

For at timerne på ovenstående går op, vil jeg nævne at jeg kogte nye Danske kartofler (ikke for lang tid) og smørstegte dem på panden, hvorefter til sidst at vende dem i grofthakket bredbladet persille. Persillen tilføjer du lige inden at du serverer, du skal IKKE smide dem på panden med kartoflerne, så bliver de straks dovne og utiltrækkende.

Som tilbehør lavede jeg farseret svampe (disse kan købes i Føtex), denne er også nem at lave. Du udhuler svampen, fint hakker stokken + indmad med finthakket persille, blander det hele med en god hytteost, og tilsætter lidt olie, salt og peber. Du fylder nu svampene så det danner en lille pyramide. De skal have ca. 15. min på grillen (indirekte varme i et fad).

Tips:

Ps.: Man kunne jo evt. marinere mørbraden i midten, ved at ligge den i en god lage natten over, dette tror jeg at jeg vil prøve næste gang…


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Porchetta

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (24 stemmer)

Opskriften er vist 50376 gange,
og udskrevet 479 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

HCB Tryk  -  2013-01-31 22:47:47
Hej Claus Ha ha...Nu er jeg i den grafiske branche, og læser en del korrekturer. Men ikke desto mindre bliver jeg aldig god til ligger og lægger...og hvad er det hønen gør?? Men godt at du kan lide retten...

Claus Holberg  -  2013-01-10 21:45:45
Hej HCB Rigtig god ret der smager helt vidunderligt Men det er jo også Italiensk. En lille sjat barbaresco ved siden af giver den helt rigtige stemning. Husk lige at der er forskel på ligger og lægger.

HCB Tryk  -  2012-03-28 17:39:10
Jeg skylder lige at sige at denne opskrift har jeg lagt ud på et andet forum også, hvor jeg uddyber varmrygningen lidt bedre. Men jeg kan se at jeg ikke helt har fået det sorteret ordentligt fra i ovenstående...sorry :-)