Rabarberstang

Rabarberstang, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Ret : -

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :


Rabarberstang, billede 4 Rabarberstang, billede 1 Rabarberstang, billede 2 Rabarberstang, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Rabarberkompot:
200 g.rabarber
100 g.sukker
 
 Dej:
70 g.Smør
1.5 dl.Sødmælk
25 g.Gær
0.5 Æg
250 g.Hvedemel
0.5 spsk.Sukker
0.5 knsp.Kardemomme, stødt
Opskrift:
Rabarberkompot:
Rabarberne renses og skylles, snit dem derpå fint. Rabarber og sukker bringes langsom i kog og koger til de begynder at tykne let, der skummes af undervejs. Sættes på køl gerne til næste dag.

Dej:
Mælken lunes. Gæren smuldres i og røres ud. smør smeltes og tilsættes (den må også kun være lunken, køl evt. af i vandbad) Æg tilsættes og røres ud i. Mel sigtes i dejen og dejen æltes til den er blank og smidig.

Dejen deles i 2 stykker som begge rulles ud til ca. 30*20 cm.


Rabarberkompot smøres ud på de udrullede dejstykker. Dejen trilles sammen til 2 ruller som lægges i en aflangfolieform ca. 32c10 cm. Der klippes i dejen, næsten til bunden, med 1-2 cm. mellemrum, dejstykkerne trækkes lidt ud til siderne, modsat af hinanden.
hæver i ca. 15 min.

Stængerne pensles evt. og bages ved 200 grader i ca. 18 min.

Når kagen er afkølet lidt kommes glasur på.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 661 gange,
og udskrevet 30 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu