Rabarberstang

Rabarberstang, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 2 stk.
KagerRet : Kager - Stang

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red:

Rabarberstang, billede 4 Rabarberstang, billede 1 Rabarberstang, billede 2 Rabarberstang, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Rabarberkompot:
200 gram Rabarber, renset vægt
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Dej:
70 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær, frisk
0.5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 knsp. Kardemomme, stødt
   
Opskrift:
Rabarberkompot:
Rabarberne renses og skylles, snit dem derpå fint. Rabarber og sukker bringes langsom i kog og koger til de begynder at tykne let, der skummes af undervejs. Sættes på køl gerne til næste dag.

Dej:
Mælken lunes. Gæren smuldres i og røres ud. smør smeltes og tilsættes (den må også kun være lunken, køl evt. af i vandbad) Æg tilsættes og røres ud i. Mel sigtes i dejen og dejen æltes til den er blank og smidig.

Dejen deles i 2 stykker som begge rulles ud til ca. 30x20 cm.


Rabarberkompot smøres ud på de udrullede dejstykker. Dejen trilles sammen til 2 ruller som lægges i en aflangfolieform ca. 32c10 cm. Der klippes i dejen, næsten til bunden, med 1-2 cm. mellemrum, dejstykkerne trækkes lidt ud til siderne, modsat af hinanden.
hæver i ca. 15 min.

Stængerne pensles evt. og bages ved 200 grader i ca. 18 min.

Når kagen er afkølet lidt kommes glasur på.


karakterer:
Opskriften er vist 1425 gange,
og udskrevet 47 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8543 (2034 kcal)
KJ pr. stk. 4271 (1017 kcal)
Vægt ialt 836 gram
Vægt pr. stk. 418 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1021 KJ (243 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 8.5 gram
Kulhydrat 38.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu