Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Svinekæber

Svinekæber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
pers. 4 pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er fryseegnet

Indsendt :


Svinekæber, billede 4 Svinekæber, billede 1 Svinekæber, billede 2 Svinekæber, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram svinekæber - kæbeklumper
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
15 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
1 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2 dl. Mørk øl 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
   
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   


Opskrift:

Puds Svinekæberne af og dup dem tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun kødet på alle sider, 3-4 minutter i alt. Brun kødet i passende portioner, tag kødet op.

Brun selleri, gulerod og løg i grove tern. Tilsæt tomaten skåret i kvarte, de brunede kæbeklumper og øllet. Skru ned til svag varme og kog under låg i 1¼-1½ time til kødet er mørt.

Tag kødet op. Kog væsken ind til der er ca. 2½ dl tilbage. Si saucen. Smag den til med salt og peber og jævn den evt. med en meljævning.

Serveres med kartoffelmos og kogte grøntsager som f.eks. gulerødder og bønner.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (95 stemmer)

Opskriften er vist 422613 gange,
og udskrevet 11213 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lizzi   -  2019-08-24 15:26:53
en dejlig måde at benyte svinekæber på, glad for opskriften tak


Bente andersen  -  2018-03-21 10:09:48
Kan man bruge Hvidtøl i stedet for almindelig mørk øl


Carsten Dalsgaard  -  2017-12-17 17:55:43
Svinekæber Sous Vide En videreudvikling af opskriften fra Carsten Tanggaards glimrende bog ”Sous Vide i dit eget køkken”. Indkøbsliste • Svinekæber, cirka 3 til hver deltager • Bacon i tern • Et glas hele champignons eller friske kantareller • Økologisk Pappardelle pasta (Il Fornaio) • Carbonara pasta sauce (cream, panchetta og ost) f.eks. fra Bertolli • Tomatsalsa (Kan købes færdig hakket og blandet) • Persille • Popped cheese cheddar fra Castello (små poser med chrunchy ostehapsere) Aktivitetsliste, hvis retten skal serveres ved 18 tiden • Dagen før skylles kæberne (hinden kan blive siddende), de marineres med lidt BBQ+timian og vacuum pakkes • Klokken 05.00 (suk); Sous Viden tændes på 74 grader • Klokken 06.00; Kæberne lægges i. De skal have cirka 12 timer. • Klokken 18.00: o Champignons halveres o Kæberne tages op og hver skæres i tre stykker o Bacon og champignons brunes o Pastaen koges i nogle få minutter med svinefond o Kæberne tilsættes bacon og champignons og svitses hurtigt af sammen med det o Vandet hældes fra pastaen og pastaen tilsættes kødet o Carbonara saucen tilsættes og varmes lige netop op o Tomatsalsaen blandes i til sidst (skal ej opvarmes) o Det hele hældes i serveringsfad og persille og ostehapsere hældes ovenpå.


Sigurd Pretsch   -  2017-11-22 14:05:49
der mangler bouillon i opskriften !


Vibeke Tvede  -  2017-09-05 18:55:08
Svinekæberne behøver ikke videre finpudsning (senefjerning). Skær blot senen igennem på tværs 2-3 gange og vupti efter endt kogetid på ca. 2 timer, er svinekæberne 100% møre.


Hanne  -  2017-03-06 14:58:42
Erik, tror nisseøl vil være for sød, men du kan jo prøve det. :-)


Erik   -  2017-01-28 09:51:17
Kan man bruge nisse øl


morten  -  2016-06-06 10:02:17
der skulle være væske nok i tomaten, øllet og kødet til at give 2½ dl. sauce... men det kræver låg og ikke for meget varm når den simre =)


Marianne   -  2015-09-30 13:09:12
Mangler der væde i opskriften ?


Poul A.  -  2015-09-09 16:18:20
Der mangler vist oplysning om tilsætning af væde udover øl. 2 dl øl er svært at koge ind til ca 2½ dl !! Eller har jeg glemt/overset noget?


Lisegrete Blach  -  2015-05-17 22:45:07
Vi har i dag brugt denne opskrift, som var meget nem at gå til - de fleste ingredienser var i huset. Jeg smagte saucen til med lidt rønnebærgelé og lidt kaffefløde - ikke ueffen! Vi fik denne ret med en god, kogt kartoffel og en rest af julens hjemmelavede rødkål. Dessert var brombærgrød:


  -  2013-11-17 11:22:59
Helt fantastisk! Har aldrig smagt så mørt kød før. Og sovsen... mums! Vi fik brunkål til, og selv børnene var vilde med det.