Kartoffelmos:
Skræl kartofler, gulerødder og rodselleri og skær dem ud i mindre stykker. Kog dem møre i en gryde med vand uden salt i ca. 25-30 min.
Hæld vandet fra rodfrugterne og pisk dem til mos med piskeris eller elpisker. Smag til med salt og peber.
Svits løg i tern og fintsnittet hvidløg i Becel, til løgene er klare. Tilsæt kødet og svits det med, til det er blevet brunet. Tilsæt paprika, peberfrugt i strimler og squash i tern og steg det med et par minutter. Tilsæt hakkede tomater og tomatkoncentrat og smag til med salt og peber. Lad kødsaucen småsimre i 5-10 min.
Hæld kødsaucen i et ovnfast fad og fordel rodfrugtmosen ovenpå. Bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 min.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.5
(19 stemmer)
Opskriften er vist 147220 gange, og udskrevet 1746 gange.
Energi:
KJ total 9097 (2165 kcal)
KJ pr. Pers. 2274 (541 kcal)
Vægt ialt 2563 gram
Vægt pr. Pers. 640 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 354 KJ (84 kcal) Protein 5.0 gram Fedt 3.8 gram Kulhydrat 8.4 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
- 2019-10-08 18:31:52 Kan retten fryses ?
. - 2017-03-05 18:42:25 Rigtig lækker ret!
Bethina - 2013-02-26 18:19:34 Stor skuffelse. Alt for meget sovs til den mængde mos, og meget "vandet" i bunden pga de hakkede tomater mm. Lidt smagsløst. Æv.
opryderen - 2012-11-02 16:25:44 Den laver vi også, når der er rester fra dagen før(kartofelmos og væltet lo...!). Ikke tosset.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider